Стоилов: Крехък отбор сме. Трябва да сме изключително внимателни в очакванията

Наставникът на Левски – Станимир Стоилов – даде пресконференция преди срещата реванш от III предварителен кръг на Лига на конференциите с Хамрун Спартанс. Двубоят е утре на „Герена“. В първия мач „сините“ се наложиха с 1:0 като гости на малтийския отбор.

„Вълнуват ме игровите ни действия. Ако изглеждаме така уверени в защитните действия, както беше срещу Пирин и в първия мач Хамрун, мисля че ще намерим пътя към вратата на противника. За този мач е доста важно в какъв стил и как ще се отбраняваме. Евромачовете са игра повече на тактическа дисциплина, на организация, на стабилност и на отбелязване голове. Трябва да спазим всички принципи на европейския футбол и да търсим гола. Знаем си слабостите. Сигурен съм, че ще намерим път към вратата на противника.

На този етап можем да кажем, че е изключително възлов мач. След като елиминирахме ПАОК и сега имаме гол аванс, моят ангажимент и този на футболистите е сериозен. Трябва да се опитаме да изиграем мача по най-добрия начин. Левски в момента вече има какво да губи.

Впечатлен съм от комбинативността, футболната увереност и тактическата дисциплина на нашия съперник. Показаха изключително модерен стил и начин на игра. Затова казвам, че изключително много зависи как ще играем във фаза защита. Не сме изчистили всичко. Имаме дребни проблеми, които се надявам до утре да отшумят. Левски пред собствена публика трябва да играе в стил „Левски“ и гордо, да атакуваме и да търсим победата.

Крехък отбор сме. Трябва да сме изключително внимателни в очакванията. Важно е утре Левски да мисли все едно е нямало първи мач. Ако тръгнем с мисълта да браним преднина или резултат, може да се окаже фатално. Трябва от първата минута да търсим победата, все едно е първи мач.

Най-важното ще е тактическата дисциплина на терена. Не се съмнявам, че футболистите ще играят със сърце и душа. Пред долу-горе 20 хиляди човека няма как да има отпускане. Въпросът е всичко да минава през главите на футболистите. Утре ще ни трябва горещо сърце и хладен ум, както и спазване на тактическата дисциплина.

Мисля, че е добре да казваме истината на футболистите. Не е добре да ги заблуждаваме. Предстои мач, който ще е тежък, евробитка. За съжаление в последните години се превърнахме в аутсайдери в Европа. Сега със зъби и нокти трябва да градим авторитета на Левски и българския футбол.

Абонирайте се за нашия YouTube канал, за да не пропускате нито едно интересно предаване или интервю!

Тежък въпрос е кой ще изпълни дузпа, ако има такава. Не съм го решил все още. Ще видим кой ще играе и ще преценя на момента. Който и да е – ако вкара, ще е добре, ако не – отговорността е моя. Върху тях не трябва да тегне напрежение.

Дали ще искаме отлагане на мача с Лудогорец – ние сме го заявили официално. Ако трябва ще отложим цялото първенство, 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук