Мъри: Основната вина този отбор да прескача етапи и да върви нагоре е, че аз ги притискам! (ВИДЕО)

Старши треньорът на Левски – Станимир Стоилов – говори пред медиите след победата с 1:0 над Хамрун Спартанс в първи мач от третия предварителен кръг на Лига на конференциите.

“Футболистите се постараха да играят в стил Левски. Има още неща, които да изчистваме. В Европа всеки мач трябва да си на 100%. От доста време на бях виждал Левски да играе високо, атакуващо. Имаме си нашите проблеми, те са основно в завършващата фаза. Трябва да играем с по-голямо самочувствие. Трябва да изиграем реванша умно. Видяхте, че Хамрун са доста опасен отбор, със самочувствие.

Тези играчи играят трети мач поред. Някои от контузените се завръщат. Ще направим някои ротации, за да изглеждаме по най-добрия начин. Всеки трябва да се бори за мястото си. Днес имаше играчи, които трябва да играят далеч по-добре в Европа. Беше ясно, че с бройката от 13-14 футболисти, много трудно ще можем да играем четвъртък-неделя. Ние сме приели този начин на работа, да спазваме финансова дисциплина. Няма да се оплакваме, ще активираме и младите играчи. Трябва да мислим изцяло за възстановяването си и мача с Пирин.

Имахме лек спад във физическо и емоционално състояние. След направените промени, вдигнахме оборотите. Не съм сигурен кога Левски е победил навън. Не трябва да сме толкова критични. Имахме дребни заспивания, но смятам, че заслужено спечелихме.

Всеки може да изпусне дузпа. Филип вкара прекрасен гол в 90-ата минута. Този отбор с минимален брой играчи хвърля много сили. Затова исках да отложим 1-2 мача – най-вече заради емоционалната изчерпаност, не заради физически. Под огромно напрежение са футболистите.

Важна е победата. Всяка победа носи самочувствие. Дано след тази победа не отидем в другата крайност. Ако играеш без тактическа дисциплина, всеки отбор може да те матира. Би трябвало да има положителни емоции, когато играеш на своя стадион. Доволни сме от подкрепата на привържениците, а ние да играем на в стил Левски.

Левски първо трябва да елиминира Хамрун. Нищо не е решено. До вчера мечтаехме да стигнем до Европа, сега взехме да прескачаме етапи. Основната вина този отбор да прескача етапи и да върви нагоре е, че аз ги притискам. Всички в клуба искаме да покажем, че Левски може да играе по-добър футбол. Поставят им се по-сериозни задачи. Не отиваше на Левски да играе в стила, в който виждахме през последната година-две”, коментира Стоилов.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук