Легендата на Левски Емил Спасов сподели мнението си за предстоящата среща на „сините“ днес срещу малтийския Хамрун Спартанс. Той заяви, че вече няма слаби отбори за нас, както и че е довел в школата на клуба Ивелин Попов, който попадна в групата на Станимир Стоилов, след като преодоля травма.

„Очаквам една добра игра от Левски и представяне на високо ниво, каквото гледаме напоследък от „сините“. Това много ме радва. Както мен, така и феновете. Всички са в еуфория и много щастливи в последните месеци от представянето на тима. Наистина Левски играе като един добър и боеспособен отбор във всеки един голям мач. По мое време играехме срещу националния на Малта. Аз съм един от първите, които са играли срещу тях. Там имаше един единствен футболен човек. Дълги години работеше там. Победихме ги с много, естествено. Те не знаеха за какво става дума. За съжаление вече цял свят знае да играе футбол, а ние спрягаме глагола „мотам се“. Това, което виждам напоследък, ме радва и се надявам да продължи по-дълго. Дай Боже играчите да надграждат и да вървим напред, да влезем в групите и да се развиваме като клуб“, каза Емо Спасов.

„Левски е най-качественият от българските тимове в Европа. Този отбор срещу, който се изправяме, е неизвестен, но както Мъри каза – не са никак слаби. Надявам се, че
няма да ги подценим, защото ако български отбор подцени някой, това означава край! Дано да успеем да победим още в Малта. Иска ми се да вкараме един или два гола. А тук в София пред пълните трибуни, да ги елиминираме“, добави той.

„Българските отбори никога не са фаворити. С изключение на Лудогорец, който играе редовно в групите на някой от турнирите, но и те направиха крачки назад. Не може български отбор да е фаворит, независимо срещу кой тим се изправя. Във всеки един мач трябва да играем на предела на възможностите си, за да можем да побеждаваме. Не сме ли на 100% мобилизирани, няма да можем да спечелим. Левски в последно време играе много агресивно и пресира съперниците си. Дори с ПАОК на „Тумба“ в началните минути играехме със самочувствие и ги притискахме. Така трябва да продължим, но трябва да внимаваме да не ни вкарат гол. Боя се, че ако това се случи, може да настъпи объркване в играчите, което да доведе до отстъпление. В никакъв случай не трябва да допускаме гол. Мъри ще направи правилната тактика и няма да се изхвърли, ще чакаме нашите моменти и ще се опитаме да решим мача там, но не на всяка цена“, продължи той.

„Аз лично не мисля, че трябва да има притеснение. Няма от какво. Одобрявам това, че отложихме два мача в първенството. Българските футболисти много трудно могат да играят два мача на високо ниво в рамките на една седмица. Правилно е решението, защото сега цел номер 1 е Лигата на конференциите и мачовете там. Първенството остава на заден план. Разбирам го Стоилов, защото иска да подходи концентрирано най-вече към срещите на международно ниво. Добре е, колкото се може повече сблъсъци за шампионата да бъдат отложени, защото тези момчета не са готови да изнесат два мача на високо ниво в една седмица. Левски няма дълга скамейка и реално не може да се играе с повече от 13 човека. За съжаление сме назад по отношение на възстановяването. Всички отбори на високо ниво, които гледаме, че играят през три дни, но за да играят така, възстановяването на футболистите е в пъти по-добро от това у нас. Мъри много добре знае какви са физическите възможности на отбора. В крайна сметка големите пари идват от международните мачове“, продължи Спасов.

„Съжалявам, че Ивелин Попов беше трайно контузен. Познавам го много отдавна, аз го доведох в школата на Левски. Както него, така и редица други. Ники Димитров, Влади Гаджев, Мариян Огнянов, Валери Домовчийски. Довел съм ги на „Герена“ за без пари. Не мисля, че Ивелин е готов и трябва да се рискува. Хубаво е, че е там и ще помага на момчетата дори с присъствието си. Той има страшно много опит. Играл е много турнирни мачове и не мисля, че трябва да го пускат, защото ако му се повтори контузията, ще отсъства още много време. А и срещата не е от толкова решаващо значение, има и втори мач. За него всеки ден е бонус. В такива мачове трябва да присъстват опитни играчи в групата. Трябва да сме концентрирани срещу Хамрун, защото може да си изпатим. Надявам се, че ще успеем да решим всичко още там, но няма слаби отбори. Хората се развиват и работят правилно“, завърши легендата на „сините“.

„Мач телеграф“

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук