Легендата на Левски – Михаил Вълчев – сподели мнението си преди днешното гостуване на „сините“ на „Тумба“.

„На ПАОК ще им е трудно да продължат напред. Левски има два гола аванс и мисля, че гърците ще изпитват сериозни трудности по крилата, когато „сините“ атакуват. Уелтън и Роналдо ще имат пространства и ще играят още по-добре. Имаме и много добър треньор в лицето на Станимир Стоилов, който съм сигурен, че ще измисли една добра тактика. Мъри може да започне с преса дълбоко в тяхната половина и да не им позволява да си изграждат атаките. Вероятно и гърците ще се опитат да действат по същия начин, да не разрешават на Левски да държи дълго топката. Колкото и да им е добра публиката, тя не е на терена и Левски няма да се уплаши от феновете. Не трябва да позволяваме да ни вкарват ранен гол. Имаме стабилна защита, в средата се включват добре. Радващо е, че и Цунами и Краев се завръщат в игра“, започна Вълчев.

„Два гола са доста голяма преднина, лошото е, че го няма правилото за гол на чужд терен. Иначе „двуглавите орли“ трябваше да играят още по-предпазливо. Мисля, че е солиден авансът. Не вярвам ПАОК да играят толкова агресивно и солидно, все пак и температурите ще са високи, а това ще е по-добре за нас. Ще убием темпото и ще гледаме да разиграваме топката. Естествено ще се дебне удобен момент за гол. Мисля, че е по-добре да се гледа да не допуснем гол, а ако се отдаде възможност, да опитаме да вкараме такъв. Трябва да вложим повече мисъл в рушене на играта на противника. Но Мъри може да ни изненада и да търси преса и ранен гол. Това ще ги респектира и ще им убие желанието. Няма да се изненадам, ако Левски и Стоилов подходят по подобен начин. Това ПАОК няма да го очаква. Един гол в началото за „сините“ до 20-25 минута ще ги ударим психически и за тях ще бъде много трудно да ни елиминират. И с желанието, с което ще играем не виждам как може това да се случи. Един гол ще донесе необходимото спокойствие и нещата ще изглеждат по съвсем различен начин“, продължи той.

„В първата среща паднаха ранни голове. През втората част противникът се изнесе по-напред на моменти, но не можаха да измислят нещо креативно в нападение. За едно добро представяне трябва да имаме и шанс. В първия мач той беше с нас. Дай Боже, и този мач да е така и Левски да удари пръв. Един ранен гол ще разконцентрира гърците и затормози психически. Мисля, че „сините“ могат да приключат всичко в редовното време и би трябвало да го направи. Претенциите на феновете също растат и ще е добре да ги елиминираме. Занапред финансовата ситуация на „Георги Аспарухов“ също ще се подобри. Желая успех на момчетата и дано Левски да продължи напред“, завърши легендата на клуба.

„Мач телеграф“

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук