Любимецът на „сините“ фенове Валери Божинов пред Gerena.bg

„Синята“ медия на България потърси любимеца на Сектор Б Валери Божинов за коментар относно първия официален мач на Левски и горещите събития на стадион „Георги Аспарухов“. Ето какво сподели Божинов пред Gerena.bg:

Здравей, Валери! Търсим те от „синята“ медия на България за коментар относо първия официален мач на Левски за сезона и за горещите събития на „Герена“. Всички знаем, че Левски е любимият отбор на сърцето ти, както се казва. Убеден съм, че си гледал първия мач на „сините“ за сезона. Първият ми въпрос към теб е, дали следиш какво се случва на „Герена“ и какъв е твоят коментар за мача с ЦСКА 1948?

– Всичко е ОК! Не трябва да правим от първия мач трагедии. Със сигурност очакванията ще са по-големи. Това го знае Станимир Стоилов, знаете го и вие – журналистите, знаем го и феновете. Трябва да имаме търпение! Спокойно! Няма драми! Не е станало нищо кой знае какво. Всичко ще бъде ОК. Търпение уважение, респект към Мъри Стоилов. Той си върши добре работата. Селектирани са футболистите. Трябва време! Дойдоха нови футболисти. За съжаление някои от тях се контузиха. Това не е хубаво, но всичко ще се оправи. Аз казах, че Левски ще отстрани ПАОК, колкото и да звучи банално и наивно може би. Не го казвам, защото обичам Левски или защото съм пристрастен левскар, а го казвам, защото вярвам в качествата на Стоилов и на фуболистите и на нашата публика. Всичко върви по план и всичко е нормално. Може би тази загуба дойде в момента, в който най-малко всички ние очаквахме, а може би се случи, за да светне лампата на играчите и като цяло на всички. Не виждам някакъв голям проблем. Загубата е неприятна, но съм сигурен, че отборът ще се реваншира с победа над Спартак Варна и отстраняването на ПАОК. Наистина го мисля това. Не съм луд, а съм обективен! Да, луд съм по Левски, но съм обективен.

Със сигурност си гледал мача на Левски с ЦСКА 1948. Подцениха ли играчите на „сините“ двубоя?

– Не мисля, че е имало подценяване. Просто това, което каза Станимир Стоилов е така. Вижда се, че и у Любо Пенев нямаше някаква голяма еуфория. Мач, който тактически беше изигран и от двата отбор по правилния начин. Със сигурност се допуснаха и някои грешки, но това е футболът. Допускат се грешки! Без тях няма как да се случи. Реално Левски имаше доста положения за гол. Повече през второто полувреме. През първото време и греда. Просто ЦСКА използва момента, направи така, че на контраатака свари Левски неподготвен в дадена ситуация и после с човек повече „сините“ наистина не съумяха да се възползват от численото си превъзходство. Трябваше да има по-голям контрол над топката. Трябваше да има повече търпение от самите футболисти. Трябваше да се търси и място, от което да се пробие отбраната на ЦСКА. Отборът показа,че може. ЦСКА е опитен отбор с доста чужденци, които взеха това лято. Имат бързи футболисти в нападение. Пак казвам, трагедия не трябва да се прави. Трябва да има подкрепа. Трябва да се вярва на Станимир Стоилов и на играчите. Ние феновете трябва да ги подкрепяме до последно. Това, което правят привържениците на Левски, да продължават да го правят. Те са спасението на нашия клуб. Без тяхната помощ, няма как да се случат нещата. Ако продължаваме така, ще успеем.

Критиките на привържениците на Левски след двубоя с ЦСКА 1948 бяха изключително сериозни по адрес на Анте Блажевич. Футболистът беше привлечен това лято, но според немалка част от „сините“ привърженици той няма място в отбора. Смяташ ли, че е твърде рано да се коментират качествата на този играч?

– Не го познавам и нямам преки наблюдения върху него. Да, виждам, че има доста пропуски, но може би новата за него среда играе роля. Нов клуб като цяло. Нов манталитет. Нов начин на работа. Нови съотборници. Всичко това има значение и влияние върху даден футболист. Не искам да го оправдавам, но това футболът. Всеки един треньор може да сгреши в селектирането на даден футболист. За него не мога да кажа, кой го е селектирал и кой го е гледал, не искам да коментирам и не е моя работа. Дори и да знам нещо, дори и да предполагам каквото и да било, аз коментарите бих ги оставил единствено за себе си. Ако има нещо, което трябва да кажа, ще го кажа на г-н Стоилов. Не е моя работа да коментирам селекцията на Левски и защо този футболист е взет. Сигурен съм, че сега ще има хора, които да питат, защо Драган не остана. Аз лично бих оставил Драган. Случва се, големите отбори допускат грешки с дадени трансфери. Едно е очаквано, друго се получава. Затова не трябва да се налива масло в огъня и да има още повече негативизъ. Допусната е грешка – ОК. Ръководството ще се разберат с дадения футболист по един или друг начин. Виждам и чувам някои неща, които се случват. Всеки греши. Всеки един от нас е допускал грешки и ще допуска такива. Има хора, които ще предпиемат мерки. В момента г-н Стоилов е Левски. Той „коли“ и „беси“. Дори и да е сгрешил с привличането му, трябва да е ясн, че няма перфектни хора. Подкрепяме го и вървим напред всички заедно! Това е!

Чуйте цялото интервю във аудио файла.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук