Левски стъпи накриво още на старта и сега трябва да подходи с по-голяма отговорност и внимание, смята Михаил Вълчев. Бившият нападател и треньор на „сините“ бе категоричен, че нивото на „Герена“ трябва да се вдигне, за да не се стигне до отлив на публиката.

„Няма как да съм доволен от показаното. Като за първи мач трябваше да видим повече и по този начин да се оправдае доверието на феновете към отбора. В началото демонстрираха дълбока преса и ЦСКА 1948 бяха принудени да бъркат. Роналдо можеше да си спечели и дузпа в една от ситуациите, но не го направи. Беше в ролята на консуматор през повечето време. Малко топки стигаха до него и се позагуби. Дано занапред да върши работа. Уелтън се представи на едно добро ниво“, започна Вълчев.

„Очаквах повече от Билал Бари. Доста проблеми имахме в дефанзивен план. Блажевич показа, че явно няма да върши особено много работа. От неговата зона мина и подаването за гола на Георги Русев. Цунами също не се представи на нужното ниво, а освен това се и контузи. Имахме доста удари, но неточни. Някъде се късаше нишката. През втората част почнахме прекалено Високомерно. Явно играчите си мислеха, че ЦСКА 1948 ще загуби срещата, но уви. „Червените“ бяха агресивни и пречеха през цялото време на „сините“ да разгърнат атаките си. Създадохме две чисти положения, а това е прекалено малко, когато изоставаш в резултата. Пробваха се през средата, не се получи, Уелтън опита с индивидуални пробиви, но не му се получи – стигаше донякъде и го затваряха. Трябва да се подобрят нещата и в атака, както и в халфовата линия, а най-вече в защита. Трябва да се случи това. Добре е, че по-бързо се случи, за да не се загуби връзката с феновете. Футболистите получиха много суперлативи след края на миналия сезон, но това може да рухне след няколко мача. За нула време нещата се променят“, започна Вълчев.

„Мъри говореше, че несериозното поведение ще доведе дотук. В крайна сметка той е човекът, който трябва да промени нещата. Познава качествата на всеки и не бива да позволява да се отпускат. След като ЦСКА 1948 остана с 10 човека, нашите си помислиха, че ще стигнат лесно до победата. И една грешка в средата доведе до поражението. Имаше несигурни моменти в защитата на Левски. Не може обаче да се правят генерални заключения от този мач. В крайна сметка, след като си загубил, ставаш и продължаваш. Ако сега започнат да се правят генерални заключения – значи играчите не са на нужното ниво. Трябва да показват много повече. За съжаление, нямаше човек, който да измисли нещо в атака, да тръгне на дрибъл и поне фал да си спечели. Изпитваме трудности в тази посока, когато противниците играят по-затворено. Трябва да се прецени кой ще дава остротата в нападение. Ивелин Попов липсва, а иначе щеше да е от полза, дори и като фалшива деветка. Не знам дали Роналдо няма да върши повече работа на върха на атаката, отколкото на крилото. Цунами игра добре в края на миналата кампания, но сега се контузи и трудно ще бъде заменен. Кордоба може, но пък показва добри неща в средата на отбраната“, разсъждава Вълчев.

„Дузпа, според мен, имаше. Видя се ясно, че Лазар Марин не си прибра ръката. Колкото до червения картон на Стефан Цонков, видях че имаше посягане. Да, игра с топката, но след това закачи Роналдо. Имаше и агресия в това влизане. За мен е 50 на 50 дали може да се даде червен картон. Съдията прецени, че може. За да се подобрят нещата още в следващата среща, трябва да се види повече желание и отговорност. По-добра игра в защита, повече идея в средата на терена и през фланговете. Да се преценява една атака през коя зона е по-добре да се проведе, а Бари и Роналдо да вдигнат нивото“, завърши легендата на Левски.

„Мач телеграф“

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук