Не е приятно да започнеш със загуба, но няма причини за истерия.

Трябва да отдадем дължимото на ЦСКА 1948. С човек по-малко и за 10 минути създадоха и използваха перфектно шанса си за победа като ни разпукаха в зоната на Блажевич няколко пъти. Няма дим без огън. Това, което излезе по медиите, че Мъри е недоволен от Блажевич и иска да му спре договора днес не изглежда никак невероятно. Мъри е човек, който не се страхува да признава грешки. Може да сбърка с някой СВОБОДЕН трансфер, защото едва ли може да се очаква, че всичко, което докосне ще се превръща в злато. Макар че със сигурност има и такива очаквания. Вижте например Лудогорец колко грешни трансфери има с огромни заплати и вложения. За Левски в последните години дори не искам да говоря. По всяка вероятност Блажевич няма да е добър трансфер.

Като се обърна колата се чудех друго. Сонко играе десен бек за националния си отбор. Но това няма отношение към този мач. С човек повече трябва да се поема и повече риск. Мъри е специфичен треньор и в подобна ситуация не можем да очакваме да бъде предпазлив. Виж, в по-сериозно мачове Сонко отдясно може би не е лош вариант, макар че е най-добрият ни централен защитник. Също така и 3-5-2. Ван дер Каап има много добро позициониране, а в края показа и по-добра скорост от миналия сезон, макар че игра малко. Имаше няколко ситуации, където играчите се забавиха с удара. По-скоро това реши мача и не позволи да изравним.

Дори и най-добрите отбори понякога изиграват необясними мачове, тук загубата може би беше неизбежна. Поехме риск след картона, съперникът явно видя слабото ни място, опита, успя, беше организиран. Липсваше ни точния момент за удар. Всичко това се подреди неумолимо. Честно казано имах по-големи очаквания от ЦСКА 1948 от това, което четох и чух, но не бях ги гледал. Малко е изхвърляне това, че ще се борят за европейска квота. Трудно, да не кажа невъзможно ще им е.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук