Наставникът на Левски Станимир Стоилов говори пред медиите преди утрешния старт на новия сезон за тима. „Сините” стартират шампионата с тежко гостуване на ЦСКА 1948. Двубоят е от 21:00 часа на стадиона в Бистрица. Мъри се надява на успешно начало на първенството и да не се стига дотам, че друг отбор да трябва да събужда играчите му.

„Всички футболисти с изключение на Ивелин Попов са здрави. Да се надяваме, че няма да има изненади в последния момент. Най-добрата възможност е отборът е да покаже до какво ниво сме стигнали. Левски не може да си позволява лъкатушене в спортната форма. Играчите трябва да играят гордо и да защитават цветовете на клуба. Не е важно дали всеки мач ще е положителен като резултат, а като желание и раздаване за тима“, започна Стоилов.

„ЦСКА 1948 направи сериозни положителни промени. Сглобиха отбор, който е на много по-високо ниво от миналата година. Срещаме един изключително сериозен отбор, който ще играе важна роля в първенството. Играят много комбинативно и с добра физика. Опитват се да се надиграват, което е положително за българския футбол. Смятам, че ще участват в разпределението на евроквотите“.

„Нормално е да има предстартова треска. За мен е по-малка, защото няма да играя. Надявам се футболистите да имат тази тръпка, че има нов старт. Ако ние не се пробудим и да стартираме по най-добрия начин, другите отбори ще ни събудят, но дано не се стига дотам друг да ни буди. От контролите не можем да даваме генерални оценки. Ще видим като започне първенството. Мачовете под напрежение са тези, в които се разгъва капацитета. Утре ще стане ясно дали сме готови. Няма време тепърва да набираме форма. Трябва да сме в едно добро състояние и не виждам причина да не сме.

„Страхил Попов е отличен футболист, но ние не можем да преговаряме с него, защото той си има договор с турския си клуб, ако стане свободен агент, ще видим. Имах един два разговора с Илиян Стефанов, мисля, че има промяна в тренировъчния процес при него. Само от него зависи какво ще е развитието му и ще е в негов ущърб, ако не играе на нивото от миналата година. Аз искам моите играчи да се развиват, без да се притеснявам да им казвам истината. Когато си млад, трябва да се вижда всяка седмица прогресът. Аз нямам сантименти да казвам на някого истината“, обясни Мъри.

Роналдо и Анте Блажевич трябва да защитят мястото си на терена. Контролите не са решителни за нивото на един мач. Искам да ги видя в официалните мачове. Предпочитам отборът ни да играе добре, но да не спечелим, отколкото обратното, защото това може да ни заблуди. Надявам се бързо да се върнем към нивото ни. Добрият стил и начин на игра гарантират победи рано или късно, докато случайните победи водят до падане от високо. Нормално е да има спадове понякога.

Левски трябва навсякъде да се чувстваме домакини. Ако беше на Васил Левски мисля, че щеше да има 10 000 фенове на Левски, а сега ще има 300. Все има някакви ограничения и спирачки. Въпреки всички жалби, никой не иска да подобри условията за игра. В България футболът не е направен на бизнес основа. Не намирам нормално такива мачове да се играят с органичен капацитет. Ако този мач се играе при нормални условия, предвиждах добра посещаемост“, завърши Стоилов.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук