Една от легендите на Левски – Михаил Вълчев – сподели първите си впечатления от новите попълнения и уточни, че има още върху какво да работят.

„Все още не може да се направи точна оценка за новите футболисти. Блажевич добре атакува, но като че ли трябва да работи повече в защитен план. Все пак той е бранител. Роналдо показа, че има нюх към гола и се пласира добре. Играе отлично и с глава. Мисля, че и той има върху какво да работи също. Контролът върху топката – трябва да се прецени дали ще е само човек, който ще завършва атаките, или ще участва в комбинациите. На върха на атаката, ако се излекува от травмата, най-вероятно ще бъде Ивелин Попов. Той също не се намира в оптимална форма. Попето е опитен и съм сигурен, че ще успее да се справи, на която и да е позиция. Мъри не беше доволен след мача с Академия Пандев. Един треньор трябва да умее да лавира, да бъде суров и да е добре запознат с характера на играчите си. Той знае най-добре с кого как трябва да се подходи. Стоилов има опции и по-голяма дълбочина в отбора вече. Той може да си позволи да се скара на някого и да го критикува, а играчът съответно трябва да търпи критиката. Това е начинът на действие и е правилен“, започна Мишо Вълчев.

„Смятам, че Левски от първия мач трябва да подходи много сериозно и да демонстрират класата си. След по-малко от 20 дни е мачът с ПАОК и трябва в тези срещи преди това да покажат какво могат тези играчи. В никакъв случай не бива да се тренира само за двубоя с гърците. Тези мачове преди това са важни, стартът на сезона се чака с нетърпение от феновете. Ако се спечелят срещите преди визитата в Европа, ще имат по-голямо самочувствие футболистите. Постепенно трябва да започва да се мисли за сблъсъка с ПАОК. В Гърция разговарях с някои фенове на отбора и те споделиха, че отборът им не е на същото ниво, на което беше преди няколко години. Според тях шансовете за продължаване на двата отбора са 50 на 50. В наши дни всичко в една среща може да се случи“, продължи легендата на Левски.

„Всеки един треньор има притеснения за мачове като този на „сините“ с ПАОК. Той обаче не бива да го предава на отбора. Трябва да бъде оптимист и да им вдъхва увереност. Срещата на Левски с ЦСКА 1948 ще бъде интересна. Те надигат глава и имат амбиции да се борят за място в европейските клубни турнири другата година. Би трябвало това и да го покажат на терена. Тактически не вярвам да се излъжат особено, двата отбора се познават. Има нови играчи и в двата лагера, но си мисля, че Левски е по-класен и е фаворит. Новите в отбора се стиковаха, винаги съм бил на мнение, че когато един играч има качества, се адаптира бързо“, завърши Вълчев.

„Мач телеграф“

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук