Изпълнителният директор на „Левски“ Ивайло Ивков даде пресконференция на стадион „Георги Аспарухов“, на която говори по актуални теми, свързани със „синия“ клуб.  

„Здравейте, левскари! Tри месеца минаха от отчетната ми дейност. Имахме къртовска работа по лицензирането на клуба. Отложих с десетина дни, за да можем да дадем старта на началото на кампанията за новите абонаментни карти. Тя върви отлично и без моя призив. За тези три месеца се случиха толкова много неща, колкото не са се случвали в последните години. Измина един луд сезон, запознал с пълна депресия и завършил с еуфория и опиянение. Основните две неща, които се случиха – честита Купа на България и честит лиценз! С оглед на историята и величието на клуба това са нормални неща, но когато поехме клуба бяха мираж. Затова толкова се радваме. „Левски“ вече има перспективи за надграждане. Обединение в името на една цел – силен и независим Левски. Вие, левскари, сте основният фактор затова. Не само парите и финансите са важни. Благодаря на хората от административния екип, без които нямаше да станат възможни тези неща. Заварих ги с четири неплатени заплати, без да е ясно кога ще ги вземат. Останаха не защото нямат къде да отидат, а защото са големи специалисти. Благодаря им“, заяви изпълнителният директор на „сините“.

„НАП ли? Г-н Спецов обясни как стоят нещата. Левски има споразумение до декември. Левски има големи задължения, но няма такива, които да му попречат да вземе лиценз. Това е следващото предизвикателство на левскарите. Клубът не може да се справи сам, а клубът ще трябва да покрие една голяма част – иска ми се 2 000 000 и да върим към една стабилност. До декември трябва да стегне и изчисти една значителна сума. Ако кампаниите са недостатъчни, ако не намерим силни и нови спонсори, ако не дойде нещо ново, ние ще се справим и чрез други начини. Продажба на основни футболисти например“, заяви Ивков и добави, че компанията „Юнайтед груп“ е изразила желание да придобие клуба.

„Има интерес към клуба от страна на нови инвеститори! Да, има интерес от „Юнайтед груп“. Лично аз ги потърсих, защото нашият основен спонсор изнемогва с всички разходи. Те изпратиха свои представители преди финала за Купата на България и хората наистина имат интерес. Изпратиха писмо за намерение за придобиване на клуба. Ние търсим светло бъдеще на клуба. Далеч сме до крайно решение и този процес ще продължи според мен до Нова година поне, преди да се вземе такова“, коментира изпълнителният директор на пресконференция на „Герена“.

Ивков разкри и какви са приходите и разходите на „сините“ от месец март насам.  

„За периода от март до сега има приход 5 997 432 лв. Билети на мачове, клубен магазин, абонаментни карти, тв права, реклама. Разходи основно перо обезщетения на стари задължения 5 765 409, 02 лева. 278 хил лева – бивши треньори. 305 хил. лева г-н Насиру Мохамед. Макрон – 25 000 лв“, посочи Ивков.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук