Старши треньорът на Левски – Станимир Стоилов, даде интервю за БНТ, в което говори за трансферите на „Герена“, жребия за Лигата на конференциите, който противопостави „сините“ срещу ПАОК, както и за амбициите на тима през следващия сезон.

„Това ще са играчите, ще продължим да работим с тази група. Ако има изходящи трансфери и се оголим, ще помислим за други футболисти. Да, Роналдо е нападател, може да играе и по фланга. Не е чист голаджия.

На този етап не можем да кажем, че имаме проблеми с нападението, след като постигнахме положителни резултати. Имаме и Марин Петков, Билал Бари, Илиян Стефанов и Ивелин Попов. Всички те могат да играят в атака. Ще се опитаме да имаме тройка нападатели, които да бъдат по-динамични и раздвижени.

Можехме да вземем Роналдо през зимата без трансферна сума, но ръководството прецени, че можем да си позволим тази дребна сума за такъв млад играч от чужбина. Спонсорът пое голяма част от нещата. Да говорим за трансферна сума е несериозно“, заяви Мъри.

След това той коментира жребия в Лигата на конференциите на Левски, който е доста тежък.

„Хапката е голяма. Не помня от колко години Левски не е имал такъв жребий. Ако трябва да избираш от пет отбора, които не искаш да се паднат, ПАОК със сигурност е от тях. Ние трябва да търсим нашето развитие, стил, начин на работа, да се подобряваме. Имаме отбор, който може да опита да се противопостави на ПАОК по най-добрия начин. Имаме играчи, които имат достатъчно самочувствие и увереност да играят на високо ниво. Най-важното е колективът. Отборът да играе като часовников механизъм. Да компенсираме класата на ПАОК. Малко в повече ми идват мечтите на този етап. Аз вярвам много в треньорската работа и колектива на терена. Казах ви, че може да приключим рано участието си в Европа, но това е нормално когато толкова време сме отсъствали от европейските клубни турнири и сме загубили от коефициента си. Ако успеем, естествено ще сме доволни. Ако не – ще трябва да работим. Има стратегия и план за развитие. Не трябва победа или загуба да ни отклонява от пътя. Доста рано дойдоха позитивите и трофеят. Това запазва подкрепата и любовта към отбора“.

„В контролата срещу Септември се видя, че от прекалено хубаво има несериозно отношение към играта в защита. Това е мой проблем и ще се опитам да го реша. Ако някой си мисли, че ще го оставя да живее в заблуда и да допуска елементарни грешки… С името Левски компромиси не правя. Много позитиви получи отборът, включително и аз – това нещо трябва да се заслужи. Играчите да разберат, че оттук нататък ангажиментите им са по-големи. Трябва да играем по-добре. Да запазим стръвта и желанието за игра. Това е първото и основно нещо. Без амбиция, желание, стръв и агресия… Това са основни неща за футбола. Когато си поставихме цели, даже не гледах и класирането. В един момент доста кръгове не смеех да погледна класирането, когато поставих цел да влезем в Европа. В следващия момент погледнах, че съм в треньорската стая на Левски. Който и да е треньор или ръководител в Левски, трябва да си поставя най-високи цели“, категоричен бе старши треньорът на Левски.

„Аз съм по работата и казах, че мога да обещая единствено работа и честност. Надявам се една стъпчица да сме по-уверени и по-добри от миналата година. Ако това се случи, значи сме свършили доста работа. Не всеки път ще зависи само от футболистите всичко“, добави Стоилов.

„Херо се е справял в тежки ситуации и шампионски отбори. Да не изхождаме от приятелските ни отношения, аз съм се учил от него като треньор. Най-важно е в момента от БФС да преценят кой е човекът, който може да свърши работа. Думата подмладяване е неизпълнима, щом казваме, че че сега нямаме отбор. Представяте ли се да махнем всички опитни играчи? Най-лесно е да си тръгне някой треньор или да го уволниш. Най-важно е да мислиш кой ще назначиш“, каза Станимир Стоилов по темата кой трябва да е селекционер на националния отбор.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук