Легендата на Левски Мишо Вълчев коментира последните събития около „сините“.

„ПАОК, като че ли е най-трудният съперник, който можеше да се падне на Левски. Преди няколко години станаха шампиони. Сега пак са сред лидерите в Гърция. Имат много ентусиазирана публика. Играл съм в Солун срещу ПАОК с екипа на Докса Драма. Заедно с Пламен Цветков трябваше да ни трансферират в Белгия, но имаше спънки и ние двамата предпочитахме да отидем на сигурно в Гърция и подписахме с Докса. Първата ни среща беше гостуване на „двуглавите орли“. Вкарах им гол, но ни победиха. През първата година, когато бяхме там, първенството не завърши. Ние се намирахме в зоната на изпадащите и автоматично отидохме във втора дивизия. На следващата година веднага се върнахме“, започна Вълчев пред „Мач Телеграф“.

„В Солун се гостува трудно. Левски трябва да очаква една много мощна подкрепа за ПАОК. Те ще са зад отбора си. Независимо какъв е резултатът. При всички положения ще са много агресивни и ще атакуват от първия съдийски сигнал и в двата мача. Техният стил е такъв, офанзивен футбол. Когато играех за Докса, гръцкото първенство беше малко по-добро. Панатинайкос и Олимпиакос се класираха редовно в европейските клубни турнири. Имаше отбори, които бяха и на нивото на родните клубове. По принцип се играе трудно с гръцки отбори. Първата ми година там до полусезона бях голмайстор на първенството. Това за Докса беше голямо постижение. После Никое Анастопулос ме изпревари, той играеше за Олимпиакос и реализира 16 гола, а аз бях с 13 на второ място. После той замина за Италия. В Гърция и аз, и Пламен Цветков бяхме имена и ни уважаваха. Сега първенството им е със сигурност по-класно от нашето“, сподели той.

„Хубавото сега е, че ако ги победим, им взимаме коефициента. Този ПАОК не е същият отпреди няколко години, когато спечелиха дубъл. Дай Боже да ги отстраним и всички да играят на върха на възможностите си. В крайна сметка, каквото и да се случи, Левски ще го има! Станимир Стоилов и Наско Сираков ще надъхат момчетата, които трябва да докарат докрай тази борба, която започнаха. Да се надяваме, че ще успеем да ги отстраним. Време е да започне новата „Синя приказка“. Не вярвам футболистите да се стресират от ПАОК. Трябва да отговорим на агресията и играчите да спазват тактическите указания на Мъри. Това ще ги отведе до успеха. Момчетата трябва да изразходят до край своя физически ресурс. Ако ги елиминираме, стадионите ще са пълни навсякъде, както беше и през миналата година. Феновете ще са зад отбора и в Гърция, там „сините“ ще се радват на солидна българска подкрепа“, завърши легендата на Левски.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук