Бившият директор и футболист на Левски Станислав Ангелов говори за изминалия сезон, както и за очакванията от новата кампания. Универсалният играч на сините коментира целите и дали столичани могат да се борят за титлата. Той говори и за представянето на българския национален отбор в Лигата на нациите.

Г-н Ангелов, какво забелязвате в Левски в момента, след като тимът спечели Купата на България през изминалия сезон и завърши сезона с оптимизъм?
– Няма какво толкова да се каже за моментното състояние на отбора. Наслаждавам се на това, че тимът има прогрес, и ще се радвам да продължи това нещо.

Познавате отлично и Станимир Стоилов. Какво успя да промени треньорът в представянето на сините през миналия сезон?
– Всеки човек, а и треньор променя нещата, които не му харесват. Г-н Стоилов го направи това и налага идеите си. Това е в общи линии, няма какво друго да се посочи, защото това е основното в представянето на Левски.

Може ли да откроите някой играч, който ви направи по-специално впечатление през сезона?
– Селекцията през зимата наистина беше добра. Не мога да кажа нещо по-специално за някой от тима. Всички момчета изпълняват отлично инструкциите на Станимир Стоилов и това се набива на очи при пръв поглед. Колективът е водещ. Така като гледам, на Левски нещата се получават и във всеки мач блести различен играч. Това е хубавото. Вижда се, че футболистите играят като отбор, и това води тима напред и се развива.

Може ли вече да смятаме Левски за един от претендентите за титлата през следващия сезон?
– Знаем, че отборът всяка година се бори за титлата. Това не е тайна, но въпросът е кога Левски успява да достигне до тази цел и кога не. Дано сините продължат в този ритъм на игра и да се борят по този начин. Ние, феновете, ще продължим да ги подкрепяме. Радваща е играта на Левски в последните мачове.

Какво смятате и за трансфера на Ивелин Попов в Левски?
– Да, сините не са привличали от много време играч с неговия профил. Ивелин е прекрасен футболист. Дано направи добра подготовка, да се включи в ритъма на тренировките и да покаже каквото може. Знам, че той притежава страхотни качества. Надявам се да е здрав и да му върви играта през следващия сезон.

Какви са очакванията ви за предстоящия шампионат, след като през миналия Лудогорец отново завоюва златните медали, а ЦСКА изостана през пролетта?
– Очаквам, че през следващата година първенството ще е по-интересно. Ще видим и в Европа кои отбори ще продължат и как ще се представят. На мен ЦСКА ми правеше много добро впечатление през изминалата година, но във втория полусезон всички видяхме, че им се развали ритъмът на игра. Може би и това, което говори Станимир Стоилов от доста време, че трябва да минем в режим пролет-есен, е правилно. Най-накрая трябва да се вземе под внимание, за да бъде добре за футбола.

Как ще коментирате и представянето на българския национален отбор в Лигата на нациите?
– Какво да коментираме отбора? Всички ги виждаме. Лично съчувствам на момчетата, защото знам какво е да имаш тежки серии и да не се получава нищо от това, което искаш. Надявам се играчите да се вдигнат в следващите мачове. Най-лесно е да ритнеш някого, който е паднал. Нека да им подадем ръка. Просто хората, които ръководят този спорт, да си вземат поука, защото по начина, който се прави сега, нищо добро не ни очаква. Това е разковничето и журналистите именно там трябва да се насочат. Не е толкова селекцията и играта, ако няма футбол. Трябва да се работи по друг начин.

Как стоят нещата и с Левски Раковски? Тимът ще участва ли през новия сезон в Югозападната Трета лига?
– Да ви кажа и аз не съм запознат конкретно с регламента за класирането. Ще изчакам до края на седмицата, но при всички положения сме готови да се включим в надпреварата. Имаме готовност, разбира се. Момчетата си извоюваха това право и защо да се откажем на финалната права.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук