Бившият президент на Левски – Томас Лафчис – сподели очакванията си за предстоящия сблъсък от Лига на конференциите между „сините“ и ПАОК., даде обширно интервю пред sdna.gr, а поводът беше предстоящия сблъсък на „сините” с гръцкия гранд ПАОК от втория предварителен кръг на Лига на конференциите. Той изрази мнение, че Станимир Стоилов е човекът, който е спасил родния гранд.

„Смятам, че ПАОК има предимство в сблъсъка. Първата причина е, че е опитен отбор, който играе на високо ниво през последните години в Гърция, печели трофеи и участва в евротурнирите. Има добър отбор и няма финансови проблеми, какъвто е случаят с Левски. Българският отбор минава през трудни години и все още не е решил финансовите си проблеми.

Феновете помогнаха много на Левски, но бих казал, че този, който спаси клуба е неговият треньор Станимир Стоилов. От момента, в който го пое, той започна да печели мачовете, все едно носеше магическа пръчка в себе си. До миналото лято Левски изглеждаше разпуснат и завърши много ниско в класирането. Развитието на клуба през последните години не подхождаше на голямото му име. През тази обаче показа признаци на възстановяване и подобрение. Завърши на 4-о място в класирането, спечели и Купата на България и така стигна до Лига на конференциите. Стоилов наложи строга дисциплина в отбора и клуба, промени радикално начина на игра и го върна в положителна посока.

Стоилов обича да играе агресивен футбол. Треньорът на Левски има много опит. Той променя системата и играчите според нуждите и вижданията си за даден мач. В същото време дава шанс на младите играчи, а повечето от тях изпъкнаха. Пример са Филип Кръстев и Илиян Стефанов.

Стадионът на Левски е с капацитет от 25 000 седящи места. Феновете го пълнят, но трибуните не са до терена.

ПАОК също има щастието да има много добър треньор като Разван Луческу. Той е страхотен треньор, чийто отбори умело преливат от атака в защита. ПАОК има качествен състав през последните години и има финансова възможност да се подсили. Със сигурност отборът черпи много сили от горещата атмосфера на „Тумба”, който очаквам да е пълен за мача с Левски, въпреки че сме в сърцето на лятото”, заяви Лафчис пред sdna.gr. Той допълни, че според него най-ценните играчи на Левски са Хосе Кордоба и Георги Миланов.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук