Легендата на Левски Михаил Вълчев сподели мнението си за дублиращ отбор на „сините“. Той заяви, че ще е добре да се вземат още играчи и коментира целите пред отбора през предстоящия сезон.

„В Левски не се прави голяма селекция предвид финансовото положение, то ако имаше пари, щяха да се вземат лесно 5-6 силни попълнения. Мисля, че на тези играчи Станимир Стоилов и Наско Сираков са им преценили добре възможностите. Те са решили, че тези момчета ще могат да се борят с Лудогорец и ЦСКА за титлата в България. И Мъри, и Наско познават добре качествата на футболистите си. Сигурен съм, че след лятната подготовка играчите ще се влагат и ще играят на нужното ниво. В Левски има доста футболисти с добри качества“, обясни легендарният нападател.

„Скоро „сините“ ще се борят на три фронта. За шампионат, Купата на България и Европа. Вярно е, че скамейката е къса. Все още не знаем възможностите на новото попълнение Анте Блажевич, който беше взет на мястото на Драган Михайлович. Виждаше се ясно, че когато схемата на игра на Левски беше с трима защитници, Михайлович даваше нужната острота, като се включваше в атаките“, сподели той.

„Би трябвало да се вземат още играчи. За мен трябва централен нападател, определено има нужда от конкуренция в атаката. Поне още един играч трябва да се вземе. Може един халф, за да има повече конкуренция в средата на терена. В дясната зона също, ако има възможност, защото Мъри трябва да се съобразява с финансовото положение на клуба и го прави. Трудно могат да се привлекат качествени играчи за малко пари“, продължи Вълчев.

„Дай Боже, ако Ивелин Попов играе като централен нападател, да успее да се справи, защото той не е типичният таран. В тази зона се действа по-трудно, трябва повече скорост и бърза мисъл, за да може да се отиграва правилно топката. Пласирането е от изключителна важност. Искаме да налагаме юношите, но на тях им трябва и нужното
време, за да се преборят за мястото си в Левски. Мъри знае това най-добре. Харесва ми идеята за дублиращ отбор. Това е отлично за младите състезатели. Така няма да се налага да пращаме играчи по другите отбори и ще са под наблюдението на Стоилов. Предполагам, че ще могат да играят там и футболисти, които са се върнали след травми, докато навлязат в ритъм. От полза е да има втори отбор“, завърши легендата на „сините“.

„Мач телеграф“

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук