Легендата на Левски – Михаил Вълчев – сподели мнението си за ситуацията на „Герена“.

„В момента всичко е много хубаво на „Герена“. Това го има от моя страна като пожелание така да продължи, но и като желание от треньорския щаб и футболистите. Личи си им по лицата, че искат да постигнат още нещо по-голямо. Нямам съмнения, че Левски ще продължи да се развива и през следващия сезон и ще се намеси в борбата за титлата и Купата на България, както ще търси и добро представяне в европейските клубни турнири. Желанието на Станимир Стоилов е сините да стигнат до колкото се може по-напред в Лигата на конференциите, а не бих се учудил дори да се доберат и до груповата фаза на надпреварата. Защо не? Този Левски показа, че може да постига високи цели.

Мъри е наясно как да проведе сегашната подготовка, както и на какви играчи ще разчита по време на мачовете. Изстисква максимума от футболистите си. Във всеки един двубой Стоилов показа, че знае на кои футболисти може да разчита в дадената среща. Мисля, че може да се постигнат тези високи цели, които отдавна ги нямаше в Левски, а и с подкрепата на феновете те стават възможни. Дай Боже, да има още повече победи, но да бъдат постигани и добри игри от страна на футболистите. Привържениците да се радват на повече голове и положения, което е най-важното във футбола.

В събота подготовка с Левски започнаха и новите попълнения Ивелин Попов и Анте Блажевич. Хърватинът за момента е непознат за нас, но трябва да замести Драган Михайлович, който ще напусне „Герена“. Последният действаше добре в зоната на десния защитник и две мнения няма по въпроса. Явно е, че Блажевич е гледан, преценен и би трябвало да свърши работа. Все пак през миналия сезон е изиграл много двубои и Стоилов и екипът му са преценили, че има нужните качества, за да играе в Левски. Дано да действа добре по десния фланг. Мъри изисква много дейна игра от крайните защитници и хърватинът бързо трябва да се впише в тези изисквания. Видяхме, че през миналия сезон сините действаха в схеми с четирима или трима бранители, а бековете трябваше да играят като крила във втората. Докато за Ивелин Попов какво да кажем? Ще свърши много работа на „Герена“. Рутиниран футболист, с много добри качества. Не е ясно дали няма да бъде използван в някои мачове и като централен нападател. Левски трябваше да положи повече усилия, за да намери таран. Може би в момента се търси такъв, но явно и финансите не са достатъчни. Знаем, че централните нападатели струват повече, защото това са играчите, които вкарват головете и носят победите. Винаги са водещи фигури в отборите си и трудно могат да се намерят за малко пари. Обаче не трябва да се допуска и грешката само и само да се вземе някой играч. Но това няма да го допусне Станимир Стоилов.

В момента атмосферата на „Герена“ е приповдигната и разбираемо. Има оптимизъм и надежда, които би трябвало да се потвърдят. Всичко е в ръцете на Станимир Стоилов и футболистите. Няма значение с какъв брой играчи започнаха подготовка, защото много футболисти са с националните отбори, а тимът ще бъде попълнен и с юноши, които ще получат шанс от треньорския щаб. Ако имаш качества и си добър играч, в който и етап от подготовката да се включиш, ще се аклиматизираш бързо в отбора. Левски може да си постави за цел през следващия сезон да спечели титлата, защото с този състав има тези възможности.

Ако сините бяха тръгнали по-рано по успешния път, можеше дори да помислят за нещо повече. Сега няма яснота и от селекциите на отборите, но всичко ще се види след първите официални мачове. Тепърва ще видим, но ще е интересен следващият сезон“, коментира Вълчев.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук