Фенове на Левски от Разград не са били допуснати на мача на националния отбор на България срещу Северна Македония. За това съобщиха привържениците от „Blue Brigade Razgrad“. Ето какво написаха те на страницата си във Фейсбук:

НЕуважаеми господа от МВР, БФС, Петричев и всички замесени във вчерашния цирк, разиграл се в Разград,
Пределно ни е ясно, че не ни харесвате, както и ние вас. Няма как, обаче, да пропуснем фиаското преди и по време на мача на Националния отбор на България, до който не бяхме допуснати.
Очевидно, да си патриот, който знае, напомня и брани историята е престъпление. Ако е така – да, престъпници сме, но само в този смисъл! Нека обобщим хронологията на събитията вчера:
1. Не бяхме допуснати да влезем, въпреки, че си бяхме закупили билети, защото носим въпросния трансперант с “провокативно съдържание”. След разговорите с органите на реда, разбрахме, че няма вариант да влезем с него, колкото и началници да го прегледат за нередности.
2. Съгласихме се да влезем без трансперанта, но стюарда на входа ни съобщи, че след разговор по радиостанцията, по нареждане на Петричев им е забранено да ни пускат на стадиона. До тук вече сме изпуснали първия гол в мача. Следват нови разговори с полицията. Отговорниците на охраната за мача изпращат кордон жандармерия за подкрепление на полицията срещу престъпниците. Прави се втора проверка на документи и билети, след която ни пускат в сектора.
3. Докато чакаме всички момчета от нашата група да минат проверката, влиза водача на жандармерията и ни казва, че трябва да напуснем по заповед на делегата на УЕФА без обяснение защо. След него влиза целият кордон и застава на стъпалата, като по този начин не ни позволяват на навлезем в сектора. След още разправии сме изгонени от стадиона.
4. Тук идва по-интересната част. След всичко това решаваме, че ще седнем в заведение непосредствено до стадиона. Докато вечеряме се появяват две патрулки и идват на проверка в заведението, но единствените проверени сме ние. Настояваха трансперанта да им бъде предоставен и след като не се случи си тръгнаха. На въпрос: “защо е тази проверка?” Отговора беше: “Наредба на началника.”
5. След като поискахме обяснение от господинът, близък с “мургавите мъже”, той каза, че няма общо и си изми ръцете с шефа на охраната, като му даде телефона, а той от своя страна каза, че Петричев няма общо, а нареждането е от отговорните за мероприятието, а именно БФС. До тук няколко виновни, а топката се прехвърля от човек на човек, без някой да поеме отговорност за тази пародия.
В заключение искаме да кажем, че вчера ние освен Левскари, бяхме на първо място БЪЛГАРИ, подкрепящи родината си. Строго осъждаме факта, че хора с тениски на турски отбори бяха допускани без проблем, а ние бяхме изкарани престъпници.
Ние от “Blue Brigade Razgrad” гарантираме, че ще запомним тази подигравка и при следващ път няма да бъдем толкова сдържани в реакцията си, защото никой не може да си играе с “Отбора на народа” и неговите фенове!
Ще се видим пак!
“Измислена история и комунистическа глава, дават началото на македонската лъжа!”

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук