Френската звезда на Левски от близкото минало Седрик Бардон гостува в България във връзка с рождения ден на клуба. Той взе участие в мача на звездите и след 12-годишно отсъствие от „зеления килим“, вчера успя да се наслади на победа на неговия звезден тим и да усети отново невероятната атмосфера на стадион „Георги Аспарухов“. Французинът се съгласи да говори пред „синята“ медия на България. Вижте както сподели той пред нашия екип.

Здравейте, г-н Бардон. На първо място, благодарим ви, че се съгласихте да говорите пред Gerena.bg. Прави изключително голямо впечатление, че Вие все още говорите отличен български език. Как успяхте да го запомните, след като вече 12 години не играете в Левски и рядко идвате в България?

– (Смее се) Малко съм го позбравил между другото, но още мога да се оправям.

Но вие също така пишете на български.

– Да, мога да пиша, но не и на кирилица. (Смее се)

Споделете ни, как се почувствахте вчера? След толкова дълго отсъствие от терена, какво е усещането да играете отново на „Герена“ пред тази публика?

– Беше много хубаво! Супер! Супер атмосфера! Видях се с приятели, с които не се бях виждал 12 години. За нас беше огромно удоволствие! Повярвайте ми, няма думи, с които мога да опиша това преживяване.

LEVSKI.BG

Вие си тръгнахте от стадион „Георги Аспарухов“ като един от големите любимци на Сектор Б. Успяхте ли да си върнете спомените и усещанията от тези моменти, когато всички скандираха Вашето име на стадиона и усетихте ли отново любовта на феновете вчера?

– Да, това да ме обичат феновете до ден днешен, за мен е огромна чест. Винаги е било страхотно усещане да дойда и да играя футбол на „Герена“. Така беше и вчера.

От колко време не сте идвали в България?

– Последно бях преди три години тук.

С кого от „синята приказка“ поддържате все още връзка?

– Честно казано, с всеки, с когото мога. С Боримиров, Йовов, Телкийски, Лусио Вагнер и всички, които имат профили в някоя от социалните мрежи.

Следите ли ситуацията в Левски? Сигурно знаете, че на 15 май „сините“ спечелиха Купата на България. След 13-годишна суша Левски успя да се завърне към успехите.

– Разбира се, че следя. Знам, че спечелиха Купата на България и за мен това е огромно щастие. Това е от изключителна важност за клуба и за феновете. За Мъри също, разбира се! Според мен това е огромен успех за отбора и оттук нататък той трябва да върви само напред!

А наясно ли сте с факта, че преди малко повече от година Левски беше изправен пред фалит и неговото съществуване като клуб беше поставено на карта?

– Да знам това. Знам още, че феновете спасиха клуба от фалит. Мисля, че привържениците на Левски са изключителни, защото спасиха своя любим отбор в най-трудния за него момент.

Вие имате два престя на „Герена“. Споделете ни, моля ви, кой е най-яркият спомен, който пазите в себе си за вашето пребиваване на стадион „Георги Аспарухов“?

– Няма съмнение, че за мен най-ярките спомени са по време на първия ми престой. Тогава бяхме невероятен отбор. Играехме прекрасен футбол. Пожънахме много успехи с клуба по това време. Записахме много силни участия в европейските клубни турнири. Това е най-хубавият ми спомен несъмнено.

Помните ли какво е усещането да вкараш гол във вратата на ЦСКА? Вие имате отбелязан такъв гол във вратата на вечния съперник.

– Да, имам, имам. Винаги е хубаво човек да вкара на „червените“ (СМЕЕ СЕ).

Ще Ви върна малко назад във времето през 2005 година, когато Левски се изправи срещу Оксер. Тогава Вие отбелязахте гол. Имате ли спомени от този момент и какво значи той за Вас?

– Да, помня го отлично! Това беше за мен първият мач с Левски в Европа и първия ми гол в турнирите. Никога няма да го забравя!

Ако трябва да посочите, койт е най-паметният за Вас момент от всичките Ви с Левски, кой ще бъде той?

– Има доста такива. Наистина са много. Но бих посочил момента, в който победихме Киево и влязохме в Шампионска лига.

А кой за Вас е най-добрият треньор от тези, с които сте работили на „Герена“?

– За мен всеки един треньор е бил ценен. Обаче трябва да кажа, че с Мъри ние постигнахме немислимото. Това за мен е най-добрият треньор.

Не мога да не Ви попитам. Преди финала за Купата на България в „сините“ среди се появи един слух, който гласеше, че Вие и Боримиров имате облог, който сте спечелили и той е трябвало да Ви покани за финала да го гледате на живо. Вярно ли е всичко това?

– (СМЕЕ СЕ) Да, вярно е. Обаче Боримиров се притесни, че можем да загубим този финал и затова не ме покани. (СМЕЕ СЕ). Шегувам се. Не знам защо не ме покани, но се радвам, че стана така, че Левски спечели този мач.

Вие успяхте ли да го гледате този финал?

– Не, не успях да го гледам. Нямаше къде. Но веднага след мача, той ми звънна и ми каза, че Левски е победил. Доволен съм от това.

С какво се занимава Седрик Бардон сега? Имате ли намерение да се завърнете във футбола като треньор?

– Не, не, не. Имам си своя собствена фирма и развивам частен бизнес. С футбол не се занимавам вече. Няма да се завърна като треньор определено, защото това не е за мен. Аз не ставам за треньор.

На финала на нашето интервю, какво бихте искали да пожелаете на феновете на Левски?

– Пожелавам им от сърце да бъдат живи и здрави и да се радват на още много купи през следващата година!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук