Наставникът на Левски Станимир Стоилов коментира загубата с 0:1 от Лудогорец в последния кръг в efbet Лига. Мъри си позволи този път да коментира и съдийството. Според него арбитрите са били страхливи и не са наказали както играчи на разградчани, така и „сини“ футболисти.

„Стана здрава битка. Бяхме и по-активният отбор. Можехме да спечелим мача. Лудогорец успя да отбележи едно статично положение. Имахме 2-3 ситуации. Велтон и Георги Миланов са опитни играчи особено в завършващата фаза, но отсъстваха. Имахме проблеми със завършването, можехме и да реализираме. Последното нещо е сега да търся оправдания в липса на хора. Цяла година успяхме да изиграем един сезон, който беше повече от отличен. Имаме шансове да се борим за по-предни места догодина. Не сме мислили за третото място. Бронзовите медали не са желани от Левски като история. Направихме добра битка. Трудно е и за треньорите, ако нямаме помощ отвътре с дисциплината. Дълго време тези неща тегнат в България. В Европа и двата отбора щяхме да завършим с по-малко. Безнаказано поведение води до повече своеволия“, започна Мъри Стоилов.

„Не знам Текпетей с кого си говореше. Напрежението ескалира. Той беше за три червени картона. Уплашиха се да въведат ред. Възпитаваме нашите футболисти да се държат както трябва. Видях доста добра реакция от защитниците в мача. В атака не можахме по-бързо да стига топката до фланга. Не успяхме да вкараме 2-3 ситуации, които имахме. Доволен съм от желанието. Левски трябва да подобри контрола върху топката, да намалим агресията и завършващата фаза ни куца. Смятам, че един добър сезон за футболистите като надграждане. Голяма разлика има. Днес отново играта гордо, както искам“, продължи той.  

„Според мен не е, че два пъти срещу Лудогорец ескалира напрежението. Футболистите на Лудогорец се държат арогантно. Съдиите виждат и се правят, че не виждат. Страхливи хора нямат място във футбола. Включително и треньори. Пред 20 хиляди човека се правиш, че не виждаш. И наши футболисти трябваше да бъдат санкционирани“, смята наставникът на Левски.  

„На този етап няма нищо в селекцията. Стъпката трябва да е огромна, за да подсилим отбора. Празниците бяха повече тази седмица. Не търсим оправдание. Аз лично ще бъда много щастлив, ако нашите привърженици дойдат на 24. Май и посрещнат отбора, който ни донесе толкова радост. Те първи вкараха Левски в Шампионска лига. За мен лично те са прекрасни хора и много интелигентни футболисти. Ще съм щастлив и радостен да ги видя на „Герена“. Надявам се и във вторник да е пълен стадиона, за да уважим и сегашните футболисти“.

„Изградихме отбор, в който никой не си спомня за стария Левски. Този отбор върна хората по трибуните. Имаме къде да работим, къде да надграждане. Знаем върху какво трябва да работим. Не очаквам да правим гръмки селекции. Ще търсим на фона на напускащите да привлечем за същите финансови параметри нови играчи, които да помогнат на конкуренцията. Надявам се да успеем. Свършихме огромна работа през тази година. Повечето играчи не се познаваха. От първия мач създава футболно семейство на терена, което се бие за името Левски. Постигнаха голямата мечта. Очаквах днес да е по-лежерно. Доволен съм и днес от агресията. Лудогорец беше готов за битка. Имаха шанс да спечелят и го направиха. Надявам се това да е добър атестат за нас и да сме готови за следващите битки“, заяви Стоилов.

„Предложил съм преди пет дена на Драган. Нямаме много време да чакаме, но ще реши. Имапе излизания на Пламен Андреев, защитниците го изпреварваха. Казал съм им да играят с топката, дори вратарят да вика, за да няма недоразумения, Пълни трибуни и може да не се чуе. Нямаше почти никакви ситуации. Той е млад вратар. Трябва да го развиваме. На 17 години едва ли някой си е мечтал, че ще пази срещу шампиона. Ще продължим да залагаме за него“, каза още той.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук