Един от бившите собственици на Левски – адвокат Тодор Батков, коментира актуалната ситуация в „синия“ клуб два дни преди дългоочаквания финал за Купата на България срещу ЦСКА-София.

В „Тази сутрин“ по bTV адвокатът и бизнесмен обяви, че служебни ангажименти ще го лишат от възможността да бъде на Националния стадион „Васил Левски“ за мача неделния финал.

„Няма да мога да бъда на стадиона, защото няма да съм в София. Определено Левски е в по-добра форма и това го виждат и неспециалистите. Спортно-технически и физически отборът е в по-добра форма. Те имат и по-добрия треньор, нещата са очевидни“.

„Сдружението „Левски на левскарите“ има потенциал. То може да е фундаментът, с който да се спи спокойно. 20 000 е реалистична цифра, която сдружението ще достигне до няколко месеца, а след това ще надмине. Аз ще се включа задължително. Първо, ще дам безвъзмездно акциите си. Те са 250 хиляди и една“, каза бившият „син“ благодетел относно акциите от клуба, които все още притежава.

Батков не пропусна да похвали и треньора Станимир Стоилов, с когото навремето работиха заедно: „Никога не съм се съмнявал в неговите качества. Между 2008 и 2015 година многократно се опитах да го убедя да се върне в Левски. Той е най-добрият български треньор, който може да води Левски и най-добрият треньор на Левски през 21 век“.

„Наско Сираков заяви, че държи акциите за цялата левскарска общност. Той каза, че не е типичният чичко-паричко, както при останалите клубове. Моделът на Левски е много добър и може да бъде нещо ново и за Европа“, каза още адвокатът.

„Сираков е заявил, че пътува за Дубай и иска да вземе необходимите документи от Васил Божков, че Божков няма претенции към Левски, защото той изкупи един от дълговете на Левски. Призовавам го да го направи, както аз го направих. Когато предадох безвъзмездно акциите, имаше заеми, които бях давал на клуба и след това ги бяха забравили. Новите след мен ми се обадиха и аз им ги опростих“, заяви Тодор Батков за опитите на сегашното ръководство на „сините“ да убеди бившия собственик на клуба – Васил Божков да опрости финансовия дълг на Левски към него.

„Призив към привържениците на клуба – да продължават да подкрепят морално, духовно и физически на стадиона Левски. А ако могат и финансово“, заключи Батков.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук