Станимир Стоилов: Нямам проблеми със състава в главата си

Старши треньорът на „Левски“ Станимир Стоилов говори на пресконфереция преди финала за Купата на България в неделя.

„От доста време има предстартова треска и не само за Купата, но и за другите мачове. Ние изоставахме доста в игровото си поведение, резултатите и класирането. Особено сега, когато успяхме да стигнем до финала и да спорим за трофей, е нормално да има напрежение в играчите и в мен. Естествено, при мен е по-спокойно, отколкото при играчите, защото достатъчно съм участвал в такива мачове и съм печелил Купите на различни държави. Но наистина има предстартова треска“, започна Стоилов.

„Нямам проблеми със състава в главата си. Естествено, повече имам притеснение как ще играем. С оглед на това, че срещу нас има отбор, който има натрупани досатъчно важни мачове, голяма увереност и самочувствие и един опитен мениджър, това е една предпоставка ние да се справим добре и всеки, който получи възможност, да играе добре“, добави наставникът на „Левски“.

Той коментира и факта, че на вратата ще застане младият Пламен Андреев: „Нямал съм разговори с Пламен. Той е израснал в школата на „Левски“ и знае какво е да се играе срещу този съперник. Не мисля, че им е нужна от допълнителна настройка на играчите от школата. Това е важен мач и противникът има доста повече опит, като се има предвид, че е и печелил с този трофей. Няма да се чудя кой да играе на вратата. Мисля, че прекалените съвети могат да вкарат напрежение. Планът и идеите за развитието на Левски, това ме кара да избирам Пламен. Такава е стратегията и идеите за развитието на клуба. След като съм казал, че младите ще пазят, не е защото да се правя на интересен. Преди много години в първия ми мач в групите на Лига Европа пази Ники Михайлов, който тогава беше на годините на Пламен сега. Имаме план и една победа или загуба не е от значение за развитието на клуба. Ако става за Левски въпрос, ми е още по-лесно да вземам решение“.

„Отбор като нашия се изгражда и все още е крехък. Би трябвало да мине през такива мачове и напрежение. Още при полуфиналния мач казах, че няма какво повече да искам от финал като този. Ако успеем да спечелим, това ще бъде една поредна стъпчица напред. Крехък отбор се изгражда при големите мачове и срещу големите противници“, каза още Стоилов. „

Смятам, че от днес трябва да говорим само за футбол и феърплей. Той зависи много от нас двамата, от футболистите и съдиите. Трите страни трябва да се обединим в името на футбола и да направим един празник след 17 години. Винаги съм бил за взаимно уважение между клубовете. Мисля, че това бе добър момент ние мениджърите да покажем нашата солидарност към феърплея. Много зависи от треньорите какво ще е поведението на играчите. Ако ние кажем на играчите да имат достатъчно спортна злоба, но да спазват феърплея, това ще се отрази и на публиката. Откакто Пардю е треньор, това се отразява и на скамейката на отбора. Имам огромно уважение към него и неговата кариера, но на терена ще искам да спечелим. Трябва да покажем, че футболът не е война.“, завърши старши треньорът на „Левски“.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук