Стоилов: Имаме футболисти за различни постройки и схеми (ВИДЕО)

Старши треньорът на Левски Станимир Стоилов говори пред медиите преди гостуването на „сините“ на Черно море във Варна. Той се върна и на предишния мач между двата отбора, който се игра преди няколко седмици в София и който бе спечелен от Левски.

„Тогава стана оспорван мач. Това, че спечелихме под никаква форма не ни прави да бъдем по-спокойни. Черно море са най-стабилно играещия отбор в нашето първенство. Имат собствен стил. Играят равномерно като гост и домакин. По-важно е как ще играем ние – настройка, мотивация и какво ниво трябва да държим. Държа моят отбор да играе добре и да се развива и да играем качествено. Смятам, че тогава стана хубава футболна битка, да малко по-остро, отколкото трябва, но още тогава казах, че това е ангажимент на съдиите. Поведението на нашия отбор няма да е по-различно от това, което беше тук. Ще играем динамично, но ще се съобразяваме с футболните правилници. Съдиите имат ангажимент да не преминават футболните норми. Беше изненадващо, че имаше толкова картони, но се решения на съдиите.“, каза Стоилов.

Той не пожела да разкрие дали Левски ще играе с различна тактическа схема на база липсващите играчи. „Имаме достатъчно футболисти. С оглед на това, че знаехме за висящите играчи, които нямаше да вземат участие във Варна, защото рискът щеше да е голям да пропусне финала. Имаме футболисти за различни постройки и схеми. Ще решаваме до деня на мача как ще играем. Това обаче не е важно, а е важно как ще играеш и как ще се представиш на терена. Едва ли може да се изненадаме нещо двата отбора“, допълни специалистът.

„Искам да сме максимално концентрирани и да изиграем мача, както мачовете през втория полусезон. С наближаване на финала може да има лека разконцентрация, но се борим и на двата фронта и играчите нямат право да нямат максимална концентрация и настройка. Не искам да търсим извинение в това, че наближава финалът. Моите футболисти имат ангажимент към привържениците си. Варна е град, където има огромно фенско присъствие и футболистите са задължени да играят на максимума“, допълни Стоилов.

„Асен Митков започна да тренира и с първия отбор. Водим подготвителен период с него, за да видим докъде ще стигне възстановяването му. Ясно е, че няма да може да го ползваме, но го подготвяме за Европейското първенство през май. При нас няма да може да вземе участие. Дано да е здрав и да се възстанови и да помогне на юношеския национален отбор. Това е играч, на който разчитахме да получава игрови минути и да се бори за място при мъжете, пропуска два месеца. Това е съдбата на футболиста“, каза Мъри.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук