Сайтът за статистически футболни изследвания (CIES) и InStat публикуваха класация на най-добрите играчи в световния футбол за настоящия сезон. Условието е всеки футболист да има изиграни минимум 450 минути. За изготвянето й са взети множество компоненти, като точни подавания, единоборства (спечелени и загубени), голове, асистенции, спасявания (за вратарите) и други.

Най-предно класиран от Левски е Уелтън.

С най-висок Инстат от редовния сезон в Първа Лига е бразилският защитник на Лудогорец Сисиньо (240.6). Втори е Игор Пластун (Лудогорец), а петицата допълват крилото на Левски Уелтън, Брадли Мазику (ЦСКА-София) и Бърнард Текпетей (Лудогорец). В топ 15 попадат 8 футболисти на Лудогорец (Кирил Десподов, Алекс Сантана, Оливие Вердон, Каули Оливейра и Клод Гонзалвеш), по трима от ЦСКА-София (Мазику, Мено Кох и Томас Лам) и Левски (Ноа Сонко Сундберг, Уелтън и Филип Кръстев) и един на ЦСКА 1948 Сф (Ивайло Чочев).

Откакто се присъедини към сините, бразилското крило се превърна в основна движеща сила в атака и до момента реализира две попадения за първенство, като направи и същия брой асистенции.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук