Треньорът на Левски Станимир Стоилов коментира победата с 1:0 срещу Лудогорец в полуфиналите за Купата на България. Той заяви, че е изненадан от огромната крачка, която тимът му е направил за кратък период от време.

„Аз съм щастлив за привържениците за Левски, които бяха на стадиона и с нас играха мача и тези, които гледаха мача по телевизията. Беше важно за нашия отбор да спечели тоя мач, за да се спре с клишетата, че Левски не може да играе пред публика. Левски се чувства два пъти по-горд пред пълен стадион. Не сме мислили за елиминацията. Аз го гледах като израстването на нашия отбор. След като два пъти бием хегемона в българския футбол, значи имаме напредък. Трябваше още първото полувреме да решим мача с втори гол. Второто полувреме Лудогорец взе инициативата“, заяви наставникът на Левски.

„След като два пъти успяхме да победим Лудогорец и два равни с ЦСКА, сме направили огромна крачка. Не очаквах толкова бързо. Ще заприличаме на истинския Левски. Трябва още доста работа. Малко са играчите, но се биха. Едни и същи играчи изкараха тежка серия мачове. Можем да обещаем на левскарите работа и честност“, добави той.

„Левски е имал трудни моменти. Надявам се всички с общи усилия и привърженици да успеем да донесем първия трофей след дълго прекъсване. Има време до тогава. Трябва да мислим за празниците, за възстановяването. Надявам се да изиграем мач както подобава за Левски и да спечелим Купата“, каза Стоилов, след което се върна към случилото се през 2013-а година. Тогава за първенство Левски победи драматично Лудогорец, но не успя да срази Славия и загуби титлата в последния кръг.

„Искам първо привърженици да се радват, да изпитват удоволствие. Този Левски няма общо с този от 2013-а. Имахме сериозно финансиране, големи надежди. През тези години затова съм остър. Левски живееше в илюзия и лъжа, а трябва да живее в честност и работа. Ако ние работим, Левски ще печели такива мачове и ще го пребъде. Не съм гледал мача 2013-а година, но е плачевно. Не знам как не можеш да спечелиш такъв мач пред толкова публика. Не може всичко да е перфектно. Трябва да се опитваме да си развиваме играта. Симбиозата я има между фенове и клуб. Дадох обещание на хората, че ще се работи открито. Много моменти ми се налага по-емоционално да реагирам. Левски е олицетворение на вярата. Нямаме друг път и не мога да мисля за друго“.

Накрая Стоилов коментира предстоящия финал за Купата срещу ЦСКА на 11 май. Срещата ще е на Националния стадион „Васил Левски“.

„За нашата публика не се притеснявам. Ние ще напълним целия стадион на финала, надявам се и противникът. Няма какво повече да искат привърженици. Надявам се да се подготвим добре и да спечелим купата. Моите футболисти ще направят всичко по силите си. Има време и за Купата. Първо ще помислим за празниците“.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук