Станимир Стоилов: Ако трябва да съм честен, не съм спокоен (ВИДЕО)

Треньорът Станимир Стоилов говори пред медиите преди решителния полуфинал за Купата на България срещу „Лудогорец“.

„Надявам се първо като физика вече да сме възстановени и днес да проведем нормална тренировка, тъй като вчера имаше сняг и не беше добре за работа. Имаме изключително сериозни противници през последните мачове, което от една страна е добре, но от друга страна виждаме нивото и докъде сме стигнало като отбор и начин на игра. Играчите с доброто си представяне в първия мач постигнаха задължението да играят все по-добре и сега мислим за елиминацията, тъй като имаме преимущество от първия мач. Малък брой играчи винаги е проблем, но в крайна сметка това е политиката, която сме избрали с оглед и цялата ситуация, в която се намираме. Не търсим оправдания. И шест човека да останат по трибуните ще има 20 хиляди те ще помогнат“, започна Стоилов.

„При нас някои неща се случиха по-бързо от това, което повечето очакваха. Имаме и задължителна елиминация, но имам условие и задача да играем гордо и в стил Левски. Трябва от първата минута да излизаме за победа. Всякакъв друг стил на игра може да ни коства мача. Имаме сериозен турнирен боец отсреща, който не е един и два пъти се е представял на високо ниво в Европа и Купата. Хегемон е в българския футбол и трябва да се доближим до максималното наше ниво, за да продължим към финала“, каза още Стоилов.

„Двата мача в Разград избрахме схема, която мислехме, че ще донесе успех. Все още има здравословни проблеми и ще мислим до последно за постройката ни. Утре на сутрешната тренировка ще решаваме. Ако противникът ни принуди да се браним, ще се браним, но искам да наложим волята си. Надявам се отборите да зарадват пълните трибуни. Трябва да надскочим себе си, за да може хората да чакат чудеса. Няма друг виновен за това освен футболистите. Те показаха добри неща и трябва да скачат на високо. От тях зависи колко високо ще скочат. Ако нещата не се случват, виновен съм аз, а играчите да мислят за победата и представянето. Загубите не бива да са техен проблем“, допълни наставникът.

„Опитваме се да говорим за темата с напрежението, но ние се справяме добре и затова ще има хора. Да продадеш стадиона за по-малко от 24 часа, то това го направиха играчите – те бяха виновни и сега са отговорни. Разговаряме по темата и аз не искам нищо сложно от тях. Иска се да играят така. Ако играят добре, а „Лудогорец“ е по-добър, няма какво да направим. Подкрепата при нас никога не е липсвала, така че не виждам защо играчите да са напрегнати. Сега има отбор, който тепърва се изправя да седне на стола. Не се е научил да ходи още. Дори да загуби, не виждам от какво трябва да се притесняват играчите. Казах го и предния ден, когато дойдох преди 5-6 месеца точно и ясно поставих задачи, които са по-сериозни. По простата причина, че „Левски“ трябва да търси всякак да печели и да печели пари. Участие в Европа е много важно за това нещо, за да можем футболисти и треньори да дадем нашия „дан“ за оцеляването на клуба. Стигнахме сами дотук и сами ще трябва да завършим мисията. Ако не успеем, продължаваме по същия начин“.

„Ако трябва да съм честен, не съм спокоен. Имал съм по-спокойни и отговорни мачове като резултати, класиране, печелене на пари, но този мач е много неспокоен за нашия отбор. Колкото един отбор печели важни мачове, толкова повече израства. Там идва безпокойството. Малко отворихме по-голяма крачка, но мисля, че утре можем да я защитим по най-добрия начин. Не знам какво можем да кажем на феновете – 20 хиляди. От отбора зависи да играят, но за този мач не може да разширим стадиона. При нас има доказана симбиоза между клуб, отбор и привърженици. Те знаят и аз знам какво да се очаква. Знам какво ще е тяхното желания, така че няма какво да им кажа. Пожелавам им да изпитват радост, това е пътят за оцеляването – пълен стадион. Не се е случвало и сектор „Г“ да продадем. Започнахме да „крадем“ секторите на гостуващия отбор, за което съжалявам за „Лудогорец“, но мислим за нашите привърженици“, акцентира Стоилов.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук