Първото нещо, което направих днес, когато завърши пресконференцията на Мъри, беше да преведа поредните 19.14 лв. в касата на Левски в моята си мини кампания. Защото със сигурност трябваше да намеря време да изразя чувствата и емоциите си.

Мисля, че от днес нататък връщане назад няма. Който е против това Левски да бъде изтръгнат от задкулисието и да бъде ничии, т.е. да бъде сам на себе си и за него да се грижат единствените, които го обичат безрезервно, а именно привържениците му, трябва да излезе с лицето и името си и да обясни на левскарите своите аргументи. Също ще трябва да обясни и какво против работата, която извършва Стоилов в Левски има.Факт е, че тече подобна кампания, защото Левски е сладък кокал и не се пуска. И не мислете, че тук става въпрос за Сираков. По-скоро има натиск върху Сираков, но той си знае за това. В него е отговорната роля и по-скоро е избран за нея в неформална анкета – да се грижи за акциите на Левски, които бяха подмятани.

В момента тече заключителната фаза от работата по сдружението на левскарите. Бил съм на много работни срещи със Сираков, Стоилов и Ивков и всеки от тях е категоричен, че това е най-доброто бъдеще за клуба, но трябва да бъде пипнат и обмислен всеки детайл. Какво ще се промени за Левски? Нищо кой знае какво, освен това, че няма как някой да упражнява власт или влияние върху Левски, да се подиграва с него, да го използва и източва. Просто няма как левскарите да позволят това, защото ще имат в ръцете си оръжие да се противопоставят. И кой е против това? И защо? Ами тези, които злоупотребяват с власт и влияние, крадат и точат клуба, паразитират върху него и славната му история. Заради това Стоилов настоява да се изнесат имена и факти. Веднъж завинаги да се затвори тази ужасна страница, а не да се замита под килима.Какво се случи днес? Стоилов обясни проблема. Има вътрешни проблеми, които влияят в голяма степен в мачовете като този вчера и водят най-малкото до изпускане на нервите, което той си позволи.

И тук следва най-важното. Нали помните пресконференцията след провалената тренировка, когато на Мъри беше направен другарски съд от ръководството на клуба защо искал да се изнася информация за зулумите. Тогава му направиха постановка с въпрос дали е ОТКАЗАЛ да води тренировка, което той не е правил. Грешка на една медия, но такава, която отклони вниманието от същественото – имало ли е другарски съд или е нямало. Тогава Мъри каза, че е дал срок до края на март, когато лицензирането е приоритетен проблем. Върнете и чуйте записа. Само че всички се занимаваха с лошите журналисти и една безумна грешка.Какво се случи днес? Същият сценарий. Гледайте записа.

Втори или трети въпрос от поръчковия журналист: „ИМАТЕ ЛИ ПРЕТЕНЦИИ КЪМ ръководството, спонсора и т.н., защото такива ВНУШЕНИЯ (б.м. – оценка, тика Стоилов към замитане) се появиха?“ И очакваха някакъв подобен отговор. Мръсните тайни да си остават някъде там в тунела и канцелариите. Само че този път подцениха Мъри с ПОРЪЧКОВИЯ въпрос. Той отвори духа от бутилката. Ами вярно е. Със сигурност е било шок за левскарите и сега всеки любопитства какво толкова се е случило, кой е виновен и кой пречи. Това е маловажното.Аз искрено вярвам, че все още има време за съвършената симбиоза: фенове + спонсори + професионалисти в ръководството. Всеки с изчистена роля: феновете на трибуните, но и с ръка върху метлата, ако някой си позволи злоупотреби.

Спонсори, доволни от брандинга и доброто име, което получават с Левски и левскарите. Ръководството от професионалисти като Мъри или Ивков, които обаче са и фенове на Левски, а не разглеждат клуба като средство за обогатяване и далавера. Кое е лошото на това?Къде е проблемът сега? Структурата на клуба. Имаме спонсор с месечен ангажимент, който е добър, но скромен за нивото на Левски. Той може да го поддържа да съществува, но нищо повече от това.

Дотук нищо лошо. Същевременно спонсорът има петгодишен договор за управление. Също не е кой знае какво. Но!!! Кой е отговорен, ако не се платят заплатите? Спонсорът едва ли, ако е само спонсор. Управата? Ами тя е спонсора. Т.е. спонсорът не е баш спонсор, а скрит собственик. Със сигурност в тези бурни времена това предвещава конфликт и е логично да има вчерашното избухване на Мъри. В крайна сметка, за да поеме Левски той имаше едно условие – да се плаща редовно на персонала. И оттам насетне персонал и футболисти да дават най-доброто за клуба.Според вас окей ли ще е Левски да рухне от вчерашното си ниво заради стандартен футболен проблем? А как ще направи следващата крачка?И понеже около спонсора циркулира една малка, но доста гнусна групичка (чуйте Мъри в записа, когато казва: „И ми е все едно дали ми правите физиономии или не!“ или нещо подобно), която групичка беше около всички собственици и се занимава с тролене, насъскване на фенове едни срещу други и отклоняване на вниманието от съществените неща, този път тази малка, но шумна и дейна групичка си взе голяма беля. Днешният отговор на поръчковия въпрос според мен е сигнал, че Стоилов ще започне да ги посочва и персонално.

При всеки собственик громят „враговете“, а след това зачеркват стария собственик и започват дейността с новия. И така докато Левски стигна дъното.Можете да видите и днес. Стандартна ситуация: Стоилов казва нещо за вътрешни проблеми, открито с името си и пред всички. И плъзват някакви интриги – някакъв тръст направил това, а-у. Кое точно? Накара Стоилов да говори ли? Представете си на колко ниско ниво е всичко и какви хора са цел на тези кампании. Но нищо. Остана им около месец.Само едно нещо не ми хареса. Сираков каза за БФС и си тръгна. Можеше да бъде до Мъри, когато говори за проблеми с ръководството. Но го разбирам. Не го оправдавам, но го разбирам. Ще има най-голямата възможност да влезе в историята на Левски освен като велик футболисти и като истински революционер и това ще изтрие всички тези незначителни битови детайли.Завършвам с това: стигнах до извода, че в крайна сметка ще се случи това, което искат левскарите. Те само ще изберат какво бъдеще искат за Левски. Искат свобода или задкулисие, искат Стоилов или вегетиране. Никой друг няма да направи избора освен левскарите.

Мъри е тук само и единствено заради левскарите. Всичко друго си има.Само Левски! Днес е голям ден! Подкрепяйте Левски, имаме огромна привилегия да сме част от славни времена. Сигурен съм, че един ден ще има паметник точно на Мъри на „Герена“, до Гунди, защото ще бъде символ на цяла епоха и най-вече на Възраждането.

Левски е вечен! Линк към пресконференцията: не се занимавайте да четете текстове, просто слушайте!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук