Бившият национал на България Владимир Гаджев бе гост в предаването „Домът на футбола“ по Диема Спорт. Някогашният футболист на Левски говори по много актуални теми, сред които развитието в любимия му „син“ тим, предстоящия двубой с ЦСКА-София, резултатите на националния тим.

„Впечатленията у всички, не само у мен, смятам са положителни. Левски промени доста стила си. Според мен разполагат с доста качествен състав, може би нямат чак толкова дълга скамейка. Станимир Стоилов и екипът му промениха много – организацията в клуба като цяло. Не съм работил с него, но от чутото, разбирам, че държи на организацията, а това се отразява и на терена. Халфовете определено са ми слабост. Съжалявам за Ради Цонев, той може би ми е слабост най-вече. Кръстев, Уелтън, Кордоба, Анди Краев…всички те ми правят добро впечатление. Няма как да пропусна Георги Миланов, но аз от него не съм изненадан. Определено Левски има добри полузащитници. Дори без Димитър Костадинов, който е низвергнат. Ако има рецидив – тяхното отстраняване е добро решение. Аз не съм запознат с тяхната история и дисциплинарното провинение, но се надявам да заиграят, защото имат потенциал. Димитров на моменти изпъкваше, в други се губеше. Надявам се да си разреше проблемите. В България има дефицит на футболисти, нека не губим още двама“, започна бившият полузащитник на Левски.

„Ивелин Попов може да пасне на всеки един стил. Неслучайно играе толкова дълго време на толкова високо ниво. Всеки треньор в България би искал да има Ивелин в състава си. Отборът има сили да се бори за Sesame Купа на България. Играят подредено, има импровизация във фаза атака. С малко късмет могат и да са трети. Мечтите са безплатни, дори и тези за титла. Предполагам, че феновете и ръководството също мечтаят за това. Лудогорец в момента е най-добрият отбор, без съмнение. Трябва нападател, надявам се да бъде взет такъв. Не мога да кажа, че Билал Бари играе слабо. Личи обаче, че не е човекът, който може да вкара от всяко положение. Трябва лидер, който може да влачи отбора на гърба си. Дори и на фланговете има нужда от още попълнения по мое мнение. Стоилов и екипът му знаят най-добре. Лудогорец в момента са на много високо ниво – на терена, като клуб, организационно. Другите отбори може би нямат такава възможност. Ще трябва и малко късмет, за да се катурне тима от Разград, както се казва, но ще видим“, сподели мнението си Гаджев.

„Много е деликатна темата със собствениците на клубовете. Ако собственикът се откаже и спре финансирането е сложно. Феновете в момента са факторът, заради който Левски съществува. Обстановката е доста трудна от финансова гледна точка, не само тук в България. Ние нямаме манталитета на западните страни, в които феновете пълнят стадион, купуват артикули и т.н. Трябва да се намери някаква формула, можем да се надяваме някой да я намери“, продължи той.

„Очаквам Левски да победи ЦСКА-София. „Сините“ играят доста по-добър футбол. Не защото съм привърженик смятам така. Вижда се с просто око. Но все пак е дерби. Трябва себераздаване и концентрация. ЦСКА-София в момента е в кофти положение. Амбициите на техния старши треньор бяха шампионски, но видяхме, че разликата е голяма. Сравнявайки го със Станимир Стоилов, виждаме, че Мъри е далеч по-умерен в изказванията си“.

„За жалост критиките в България са нещо нормално. Много хора си позволяват да критикуват футбола, но това го правят и хора, които са далеч от нещата. Дори доста журналисти прекаляват в критиките. Държавата ни е в странна ситуация, а искаме футболът да е на високо ниво. Трябва държавата да се подреди. Много спортове са с много занижено ниво. Надявам се да се намери финансиране, защото спорт без финансиране е трудна работа. Нека отборите да намерят такова. Аз винаги съм твърдял, че има талантливи деца във всеки един спорт. Просто трябва да се намери балансът в процесите в школите. Някъде между юношеските и мъжките гарнитури се къса нишката, както се казва. Най-вероятно и нас щяха да критикуват навремето“, завърши Гаджев.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук