Легендата на Левски и настоящ председател на УС на клуба Даниел Боримиров коментира конгреса, който Димитър Бербатов проведе в петък. Припомняме, че Бербо събра само около 12 процента от клубовете, които имат право на глас, а те го избраха за президент на БФС.

„Това си беше чисто и просто фарс. Точно хората на Бербатов обжалват до ден днешен решенията от конгреса, който се проведе миналия октомври. Съдът още не е излязъл с решение по този казус. Как може при това положение да се прави нов конгрес?“, започна Боримиров.

„Още повече именно Бербатов настоява представители на ФИФА и УЕФА да проследят конгреса, а такива не видях миналия петък. Бербатов сам си противоречи, а действията му са в ущърб на българския футбол. И още нещо – когато се организира конгрес, първо се изпращат покана до клубовете, а те от своя страна пращат до БФС кой ще ги представлява. До Левски такава покана не е постъпвала. Явно така е било и за всички отбори от Първа лига, а само ЦСКА бяха в залата… Истината е, че няма как конгресът на Бербатов да е легитимен, когато на него са присъствали само 12 процента от клубовете“, завърши легендата на българския футбол.

„Мач телеграф“

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук