Каква станала тя докато цял следобяд гледам мачове от световното през 1966 г.! След прочетеното по темата „конгреси“ съм още по-категоричен, че единствената нормална позиция на Левски би била да подкрепя собствен кандидат.И още по темата:

* * *Според мен Бербатов направи фундаментални грешки с обкръжението си и кампанията си. Като гледаш толкова често комичния юрист на Хубчев, няма как да имаш големи очаквания.

* * *На Бербатов липсва фокус в кампанията. Стана дума за професионалните клубове и тв правата. Научавам, че ги говори по срещите с клубовете, които си приличат повече на раздумки. Браво! Само че хората в България не разбират това. Трябва да се изпъне, да каже какво ще прави с професионалния футбол и правата – открито, ясно, честно, публично! Това да е акцент, а не онзи чул, другия казал.

* * *Много голям е фокусът на селските отбори. Вижте списъка с изключените клубове. Има логичен въпрос: селските отбори ли трябва да бутнат властта? Няма как да стане без Левски и останалите професионални отбори. И с ЦСКА-София, където се говори за разни пари, дадени за кампанията и т.н. Дано да не са истина, защото ще излезе, че не е принципна битка, а да бутнем „левскарите“. Не са малко тези, които го виждат по този начин. Но помислете – дори списъкът с изключените опорочава цялата работа. По принцип и не беше лошо някой от екипа на Бербатов да дойде на мач на Левски, нищо лошо няма да се случи.

* * *Моето усещане е, че в огромна общност като левскарската Бербатов загуби част от подкрепата си или поне не е толкова силна. След конгреса, на който се яви, беше около 90-95%. Сега не бих се ангажирал с цифра.

* * *Случилото се днес показва нещо важно. Промяна в българския футбол може да стане само от професионалните клубове. Когато те са принудени сами да изкарват парите си, а не ги получават от всякакъв вид касички, тогава може да се замислят, че парите са пред тях. Имат телевизионен продукт за около 100 милиона, а вземат от него 5. Е, нямат и много акъл да го развиват, но поне могат да наемат някоя компания. Та когато се изправи голяма маса от професионални клубове, бутат за минути Боби Михайлов.

* * *Това е формулата на Бербатов: покажи идея за финансова (телевизионна) революция на професионалните клубове – привлечи ги – действай!* * *Защо беше този конгрес? Нали се чака съдът. Дори ФИФА и УЕФА показват това. Не са казали нищо повече в писмото си. Защото там доста хора лягаха по очи и щракаха белезници в последните години и имат респект към държавите. Защо трябваше да се бърза с това подобие на конгрес?

* * *Прави ми впечатление, че има доста пристрастни медии. Или поне такива с претенции да са медии, а са обикновени сбирщини със сайт. Тук трябва независим поглед, хронология, неутрално представяне на гледни точки. Ама голям зор да се подложиш на властта или да буташ напред Бербатов.

* * *Някои знае ли кои са професионалните клубове зад Бербатов? Аз зная само за ЦСКА-София, може би и Пирин е там. Други? Сигурен съм, че масата фенове също не ги знаят.

* * *Най ми хареса това в изявлението на Бербатов това за дискриминацията. С какво, в крайна сметка, Мътивир (Ихтиман) е по-различен от преоблечения Литекс? Като казах преоблечения Литекс – там наистина беше пуснат духа от бутилката. Може би оттам всякакви хора във футбола решиха, че вече всичко е възможно и пренесоха тая глупост на всяко ниво, включително БФС. Днес се и запитах като гледах списъка с Хасково, Янтра, Рилски Спортист и всякакви цифри и тирета, тези отбори в какъв вид съществуват и по колко са от всеки?

* * *Ще бъде жалко УЕФА и ФИФА да изхвърлят българските отбори от евротурнирите баш когато Левски може да се класира след 2 години безхаберие на Бат Насе. Даже ми минава през акъла, че баш това ще се случи, щото само на Левски може да се случи. Нали знаете, че не играем в КЕШ заради Пражката пролет, а после и преименуването на Витоша, точно като имаме може би най-силния си отбор? Иначе за националния – да го изхвърлят, и без това никой не го гледа.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук