Бившият бос на Левски Тодор Батков се изказа по въпроса за държавната помощ спрямо клубовете в родния футбол. Според адвоката държавата не е дала и 1 стотинка на клуба от Сухата река.

„Аз съм правил това, което мога, за Левски. И съм го правил от сърце. Въпреки обидите и упреците, не съжалявам. Безспорно Наско Сираков също обича Левски. Сигурен съм, че и той дава, каквото може. Той сам си призна за грешката с Джоузеф Диксън. Наско ми обясни, че ляга и става с мисълта, че съществуването на клуба е негова отговорност. Той можеше да се превърне в човека, който да забие последния пирон. Случват се такива грешки. Тази история, която се получи при мен с Казанската афера, я направих с идеята да продам някой футболист, за да вкарам свежи пари в клуба.

Не е хубаво това, че вдигната ограничението за бройката на чужденците извън терена. Това е грешка! В ЦСКА един българин имаше вчера, гледах е Берое, това български отбори ли са? Левски играе все по-добре. Има обединение на публиката, каквото имаше до 2007 година, когато играхме големите мачове. Да, клубът е в тежко финансово състояние, но публиката е ангажирана, събират се пари, всеки дава колкото може, оптимист съм. Всеки да дава по 200 лева примерно, това са два милиона на месец, аз ще давам по 2 000 лева, кой колкото може. Левски е нещо голямо! Мъри е най-добрият треньор на Левски през този век, на едно ниво с Муслин да кажем, но вече на награди, навремето беше помощник на Муслин.

Може би чувствам някаква вина относно махането на Стоилов, но това не означава, че нямам съществен принос за успехите преди това. За зла участ не успяхме купата да вземем, започна се строеж на сектора, груба грешка беше.

Де факто държавата с нищо не е помогнала на Левски, с нищо! Секторът е построен върху държавна земя, Левски плати 500 000 лева за учредяване правото на строеж, за да не се минава през обществена поръчка. Самият сектор е построен с борчове на клуба, да виждате някъде държавата? С парите от Шампионската лига Левски построи общежитието. Като взехме клуба от Томас, имаше дървета между пейките на стадиона, ремонтирахме всичко, после ново табло, парно, терен, 1 стотинка не е държавата няма!

Славия взе на караминьол най-големия частен имот, това е истината, караминьол! Венци сигурно ще се включи да коментира сега, но това е – „Софийски имоти“, тра-ла-ла, изтласка с увеличение на капитала публичното дружество и взеха 200 дка. Защо на Левски някой не даде така 200 дка?

Държавата строи стадионите на пловдивските отбори. Ботев (Враца) и Берое кой ги издържаше до съвсем скоро? Нали? ЦСКА нали ще получат сега земята като апорт, уж така говорят. До 2005 година цялата издръжка на „Армията“ и базата им беше в бюджета в Министерството на отбраната – щатни служители, ток, вода. Това в Левски никога не е било. Може да продължават тия престрелки, но…“, каза Тодор Батков пред „Спортал“.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук