Ще се опитам днес да споделя мисли около мача, малко разхвърляни и по различни теми. Пак ще прикача после платежното за 19.14 лв, че банките през уикенда не са особено бързо в документацията. Подкрепяйте Левски, вървим по правилния път.

***Първите полувреме са ни по-силни и това вече се вижда в няколко мача. После сякаш пада концентрацията, късат се някои връзки в играта, правят се повече грешки, пропуски. Предполагам това с времето и тренировките ще се коригира. Може би обаче си връщаме това още от първата минута Левски да награбва съперника.

***Последните няколко седмици работих върху две конкретни световни първенства – 1958 и 1962 г. Гледах доста от Гаринча, четох още повече. Вълнувах се много, защото адски прилича на Гибона, моят детски герой и основната причина да заобичам толкова силно Левски. Гаринча има едно стандартно отиграване – финтира двама отдясно, стига до аутлинията и центрира. Финтовете му са толкова добри, че е наричал всички защитници Жоао (Иван). Все тая кой е срещу него. Днес Уелтoн, но отляво, ми създаде някакво дежавю на черно-белите кадри, които гледах. Доста Ивановци ще има в А група.

***Националният отбор и изборът за мачовете с Катар и Хърватска е скандален. В този момент от Левски трябва да има няколко човека – Михайлов, Кръстев, Марин Петков, Стефанов… Някои от тях са в младежите, други ги няма. В младежите пък трябва да са Андреев, Митков, Антоан Стоянов. Място имат Краев, Костадинов. Всъщност каква е идеята да играят тези, които са били срещу Швейцария? Те имат нисък лимит, никаква база за развитие. В Левски точно в този момент има пик при споменатите играчи и огромен шанс за развитие именно през топ мачове. Има и глад за развитие в тези играчи. Вижте колко по-умни са Панама. Вземат някакъв Кордоба отнякъде да го видят, имат и шанс за класиране на световното. Панама ще се развива, тук само отчитаме дейност, играем мачове и получаваме заплати. Нека да не е Левски, от друг отбор да вземат подобни играчи. Ама точно в този момент са от Левски. Слагаш Йомов и Доминик Янков, добавяш Мартин Минчев и Илиян Илиев, хайде и Петко Христов и това е. Другото трябва да са нови таланти.Странна работа. Даже не странна, а срамна.

***С един приятел левскар си говорихме по темите на управлението на Левски. Защо съм бил намалил активността да пиша по тези проблеми, всичко наред ли било според мен? Ами има една промяна, освен че се уморих през тези години на непрекъснати битки. Днес в Левски има един плюс един човека (не казвам двама само защото летвата при първия е доста висока). За тях съм сигурен, че правят най-доброто за Левски, водени от левскарски принципи. Станимир Стоилов и Иво Ивков. Всъщност при наличието на такива хора вътре в клуба, които познават много добре работата вътре, какъв е смисълът от битка отвън? Битката се пренесе вътре в Левски и действията на двамата са изцяло това, което аз винаги съм искал да се случва в Левски. Трябва да признаем, че такива хора в Левски нямаше около 10 години. Двамата нямат нужда от допълнителен натиск от феновете в посоката, в която работят, защото са достатъчно силни, за да се справят. Това отговаря и на обикновения въпрос за феновете и оперативното управление. Днес няма нужда, но в последните години при всички некадърници, дето се изредиха, имаше крещяща нужда. Но е факт, че левскарската общност в своята цялост явно не беше готова да се бори за Левски. Имаше ядра, разпокъсани, за да се получи добър резултат. И така изгубихме около 10 години от живота си.

***Ако в плейофите имаше 10 кръга, а не 5, щяхме да сме трети със сигурност. Днес направихме голяма крачка към Европа, която е много нужна във всяко едно отношение – футболно, морално, финансово и дори емоционално.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук