Наставникът на Левски – Станимир Стоилов – говори преди утрешния мач срещу Локомотив (София).

„В първия мач между двата отбора, изиграхме може би най-слабия си двубой. Локомотив игра много добре, показа високо ниво. Те опитват да се надиграват с всеки противник. Локомотив се завърна където му е мястото.

Конгресът? Нямам представа. Виждат ми се несериозни всички тези разправии. Да дойде конгрес и по-добрият да победи.

Винаги се притеснявам за представянето на моя отбор. Трябва да играе изключително динамично и агресивно. Левски трябва да отговаря винаги на критерия на нашия клуб. Нашите фенове очакват винаги добра игра и победа, така че пред тях имаме двоен ангажимент. Предния кръг загубихме, надявам се утре да покажем добра игра и да спечелим. Ако играем добре и на нашето си ниво, няма да зависи много от Локомотив.

Това, което исках да видя като ниво на нашия отбор, докъде сме стигнали, изключвам мача с ЦСКА, където казахме, че футболът беше 15-ина минути, вторият мач – срещу хегемона в българския футбол – видях израстване в нашия отбор. Разделихме по 45 минути, което е добър признак за нас. Трудно можем в момента да кажем, че сме направили кой знае какво. Имаме доста да работим. Трябва с добра организация, тактическа дисциплина, повече футболно самочувствие и увереност да компенсираме дългите години вложения в отборите на Лудогорец и ЦСКА, за да можем да имаме шанс да се борим с тях. Отборът ни показа огромно желание, добра амбиция. Надявам се да продължаваме така. Нашите футболисти, ако осъзнават, че имат потенциал и виждат, искат да се развиват, продължават да играят с хъс и искат да вдигнат нивото, може скоро да сме конкурентноспособни на тези отбори.

Дали ми е минавала мисълта за Европа? Минавали са ми всякакви мисли. Важно е нивото на отбора да се качва и, ако можем да се класираме в Европа – това много важна задача. Ще преценяваме според резултатите ни. Не можем в момента да гадаем. А Левски не може да излезе на терена и да каже „днес няма да играя“, защото на „Герена“ ще има достатъчно фенове, които очакват добра игра и победа. Ако се получи така, че не заслужаваме да бъдем в първата шестица, ще хвърлим достатъчно усилия да спечелим седмото място и евентуално баража. Сега изцяло сме насочени към победа утре.

Иска ми се да видя стила и начина на игра. Натискът да не е в началото, а през целия мач. Ще опитаме да играем нашия футбол. Досега не можем да се оплачем от липса на амбиция, на желание от играчите. Трябва да удвоим футболната си агресия и майсторство и да покажем още по-добра игра“, коментира Стоилов.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук