Старши треньорът на Левски – Станимир Стоилов – сподели очакванията си за дербито с Лудогорец.

„Утре е първият двубой между двата отбора. Двата турнира трудно можем да ги сравняваме. Сега мислим за първенството. От това по-подходящ момента да видим Левски докъде е стигнал като игра, като ниво, като развитие, няма да има. Лудогорец диктува модата, успехите и представя България в Европа в последните години. За нас това ще е отличен момент да играем добър футбол, да покажем нашето ниво, да опитаме да наложим нашата воля на терена. С цялото ни уважение към Лудогорец, но Левски нито се плаши, нито ще се плаши да играе футбола си, който може.

Още веднъж да благодарим на всички наши привърженици. Не еднократно са доказвали любовта си и помощта си към Левски. Видно е, че са най-големият спонсор на клуба. Надявам се с тяхната помощ и тази на Palms Bet да закрием дълговете си и Левски да престане да трепери за лиценза си. Имаме още 20-ина дни, в които да опитаме да намерим още средства и да закрием донякъде всички проблеми. Феновете този месец и винаги са доказвали, че са спонсор №1.

Треньорът на Лудогорец е доказано име в европейския и балкански футбол. Има опит, успехи и ниво. Играят доста по-динамично и атрактивно от неговото идване и неслучайно само побеждават. Спечелиха с привличането на този треньор.

Изключително лесни картони си вади Краев – трябва да работим и да го изчистваме. Имаме достатъчно млади играчи, които да участват. За тях това ще е добър атестат. Когато излизат основни играчи, други получават шанс да покажат нивото си. Важно е как ще играем като отбор, не е толкова важно един или двама играчи.

Може би е дошъл моментът да победим Лудогорец. Притежават доста силни качества. изключително сработен отбор са, с добри и класни играчи. Играят с голямо настроение, с добра комбинативност. Затова трябва да опитаме да наложим нашата воля и играта на Левски. Ако успеем да контролираме по-дълго време ситуацията на терена, ще имаме шансове. Под никаква форма нито се страхуваме, нито се плашим. Отиваме да играем нашия си футбол и да опитаме да спечелим.

Не мога да давам оценки на съдиите. Съжалявам, че имам два жълти картона. Каквито бяха условията за игра предния мач, такова беше и поведението ми. Като искат да играем на такива терени, ще получават такова поведение. Като нямаш смелост и не искаш да защитиш футбола, няма какво да ми даваш картони или идеи. Не си строг към работата си, а към другите. Взимаха след това някакви жалки решения.

Нямам претенции кой да свири. Не искам да говорим за съдийство. За мен е по-важно как се представя отбора ни. Задължени сме да покажем и игра, и отношение, и всичко.

Не се съмнявам, че утре условията за игра ще са перфектни. Организацията на домакините е от много високо ниво. Не искам да виждам индивидуалните грешки, които допуснахме в първия мач срещу Лудогорец. Ако можем да запазим желанието и ентусиазма, това ще е положително. Искам да видя дали можем да наложим нашата идея за играта.

Поставил съм си задача с по-евтина играчи да направим стил и начин на игра, с който да можем да противодействаме и да се надиграваме с отбори като Лудогорец. Това може да се постигне с безупречна тактическа дисциплина, върху която трявба още доста да работим. Същевременно с повече футболно самочувствие и увереност. Може би това ще дойде с времето и важни победи. Имаме нашите козове. Лудогорец е хегемон и нормално всеки като нас да иска да стига до тях и да се надиграва.

Очаквах повече подкрепа от всички, за да намерим истината и решението за доброто на българския футбол. Това може да стане с дискусия или със задаване на въпроси и даване на точни отговори. Сега е моментът, има пауза за националните отбори и веднага следващата седмица да започне новото първенство. Така няма да има пауза и ще се играе на добри на терени. Но не виждам голямо желание да дискутираме тази тема. В средата на април ще сме забравили за лошите терени и януари пак ще се върнем на нея. Затова предлага сега да се помисли по този въпрос. Няма нужда от ненужни паузи. Ще изиграем безсмислени контроли, ще похарчим ненужни пари, играчите губят спортна форма и това се отразява на класата им. Не сме и в най-добро състояние за първите кръгове на евротурнирите. Ще има перфектни условия за качествено първенство. И началото на декември може да приключи първенството. Готов съм да спорим, да коментираме. Готов съм да направим дискусия с колеги, с ръководители, с журналисти. Но при нас се казва как няма да стане. Борим се за точкогонство и като се обърнем назад – нищо не се е случило.

Засега нямаме големи кадрови проблеми. Илиян Стефанов се старае бързо да влезе в отбора. Той може да вземе участие във всеки мач.

За съжаление мачовете, които изиграхме, имаше 2-3, в които е трудно да говорим за футболно самочувствие. Имаме по-добра увереност, но тепърва след април по-конкретно ще даваме оценки за отбора. Трябва значително да подобрим тактическата си дисциплина, контрола на мача, контрола на топката. Имаме хиляди неща за подобряване, за да сме конкурентноспособни. В момента не съм спокоен под никаква форма от развитието, което показваме на този етап“, коментира Стоилов.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук