Наставникът на Левски Станимир Стоилов обяви след равенството 0:0 с ЦСКА, че клубът е искал двубоят да бъде отложен, след като снеговалежът над София развали условията за игра.

„Футбол се игра първите 10-15 мнути. Нашият отбор започна така както очаквах, след това стана повече битка, случайности и единоборства. За мен след 15-ата минута нататък нямаше футбол. За пореден път казвам, че хората, които трябваше да вземат решение да няма мач, не го взеха. Омръзна ми вече да се занимавам със страхливи хора, които не взимат правилните решения в името на футбола.  Казах на съдиите като прекъснаха мача, че трябва да се играе утре, за да се види какво са тренирали отборите, за какво са харчили пари по лагери. Има цяла седмица за следващия кръг. Хората мръзнат по стадионите, а ние не можем футбол да играем. Поредните хора, които взимат някви пари и се правят, че всичко е наред. И двата отбора загубиха от обстановката, а и привържениците.    

Тия неща не ги казвам за да се заяждам. Преди 15 години говорих за терените, още не сме ги оправили. Сега говоря за смяна на календара. 

Преди срещата теренът беше перфектен. Снегът започна да вали и след прекъсването казах на съдията, че това не са условия да се играе футбол – искахме утре да се изиграе двубоят. В България не се взимат решенията, за които им се плащат. От понеделник нашият клуб алармира да се пусне отоплението – платили сме наем. След като има облен снеговалеж е елементарно – прекъсваш мача“, каза Стоилов. 

Видяхме как играхме първите минути и после какво стана. Специално нашият отбор не беше готов за този стил на игра. Щом на хората им харесва да играем снежни топки, ще играем, ще има едно точкогонство. Какви изводи може днес някой да си направи освен за няква борба и ритане на топката напред. Почти 45 минути с човек по-малко проявихме желание, стараха се момчетата, но исках да ги видя как ще играят като теренът е прекрасен.

Никой не носи отговорност за нищо. Играем при снегове, блата. Аз лично като треньор и феновете искахме да видим дали сме готови да играем с първите два отбора от класирането, но не можахме нищо да видим 

Не отговаряме за цветната боя на стадиона. Преди 3 месеца при червена боя на линиите казаха, че ВАР не работи. Има хора, които отговарят, да си носят последствията“, добави още наставникът на „сините“. 

„Искам да поздравя нашите фенове, те бяха прекрасни. За съжаление не успяхме да ги зарадваме. Казах преди мача че не е далеч денят, в който Левски ще може да побеждава ЦСКА. Трудно ми е сега да коментирам футбол. 
Ще ни трябва още доста като време, за да станем хегемон. Лудогорец и ЦСКА са изпреварили другите отбори. Най-важанта ми задача е да стабилизирам отбора като игра. Качеството на игра и победите да гарантират финансовата стабилност на клуба. Паралелната ни цел е да спасим отбора от фалит“, добави Стоилов. 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук