Страстите бяха нажежени до червено точно преди днешната среща от efbet Лига между отборите на ЦСКА 1948 и Левски. Сблъсъкът е днес от 15:00 часа на стадион „Витоша“ в Бистрица. Вместо да се говори за футбол, фокусът бе изместен върху това къде ще се проведе двубоят, колко фенове на „сините“ ще бъдат допуснати на мача и каква цена на билетите ще трябва да платят. Играта остана на заден план заради дребни планове, но това е типично за българската футблна действителност.

Напрежението бе високо, а в полите на Витоша днес един срещу друг ще се изправят ученик срещу учител. Треньорът на домакините Николай Киров получи шанс именно от Станимир Стоилов. Мъри го направи директор на школата на Ботев, а след това всички помнят как се разви кариерата на Белия. С успехите той доказа, че е „прихванал“. А през есента стигна до 0:0 на „Георги Аспарухов“. При това в мач, който бе първи официален домакински на Стоилов след завръщането му в Левски.

Пред Станимир Стоилов няма много дилеми около избор на единайсеторка. През седмицата той изпробва няколко тактически варианта, но ще се спре на този, който изповядваше по време на подготовката и показа в домакинството на Локомотив Пловдив (2:1) пред пълните трибуни на „Георги Аспарухов“. В състава на „сините“ няма наказани и контузени. Медицинският щаб успя да възстанови Драган Михайлович, който пропусна занимание през седмицата. Той ще е десен бек, а в защита ще действат още Сундберг, Кордоба и Цунами. Като опорен халф ще играе Андриан Краев. Пред него обаче ще има промяна. Димитър Костадинов ще получи титулярно място за сметка на 17-годишния Асен Митков, който стартира срещу Локо. От Костадинов и Филип Кръстев ще трябва да идват креативните идеи в предни позиции. По крилата ще са Марин Петков и Велтон, а на върха на атаката Бари. Сините не смятат да рискуват с пускането от първата минута на Георги Миланов. Причината е, че теренът в Бистрица не е в оптимално състояние. Той обаче ще даде опция на Стоилов за промяна на хода на двубоя през второто полувреме.

За Левски трите точки са задължителни в този двубой. „Сините“ заемат шеста позиция в класирането, но изостават само с 6 пункта от третия Ботев.

Двата отбора днес ще бъдат изведени на терена от 13-годишния Стивън Бориславов, който има злокачествен тумор на костите и се нуждае от скъпа операция в чужбина. Част от средствата за билети ще отидат по негова сметка.

ВЕРОЯТЕН СЪСТАВ НА ЛЕВСКИ: Михайлов, Цунами, Кордоба, Сундберг, Михайлович, Краев, Велтон, Костадинов, Кръстев, Петков, Бари

Резерви: Андреев, Ван дер Каап, Галчев, Цонев, Митокв, Димитров, Миланов

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук