Стоилов: ЦСКА заслужават уважението, че след завръщането в елита показват доста добри игри (ВИДЕО)

Старши треньорът на Левски – Станимир Стоилов – говори преди двубоя с ЦСКА 1948. Той отново засегна темата с „Герена“ и по-конкретно с козирката на Сектор „А“.

„Изключително интересна е темата с нашия стадион. Вече не виждам причини да се отлага помощта от държавата, за да се построи една козирка на един сектор, който може да се срути. След като Левски може да си позволи огромно шествие и присъствие на 15 хиляди на стадиони, от това по-голямо доказателство какво заслужават феновете на Левски… След като се е помогнало на Локомотив, Ботев и Лудогорец, предполагам и на други, най-нормалното е да се помогне и на Левски. Една козирка струва на половината на това, което е дадено на някои. Нека построят стадиони на нас, на ЦСКА, за да развиваме нормално спорт №1. Пред министъра казах да не се събираме само да се снимаме. 3 месеца минаха и не виждам някакво развитие или помощ. Дано не е поредната ПР акция. Държавата е задължена да подкрепи клубовете. След като 15 хиляди са на стадиона и помагат на клуба си да изчисти дълговете си, а не да го фалират, би трябвало и държавата сериозно да погледне сериозно на такъв клуб и да отдели средства. Говорим си на различни езици. Не съм много приятен събеседник, когато трябва да се казва истината за Левски.

След като се помогна на други клубове, значи има механизъм. Нормално ли отбор с такава публика да е хвърлен като сираче на улицата и да се чудим как да събираме хората и да си изчистваме нещата.

Казахме на министъра, че най-големият проблем е да си построим козирката. В момента това ни е невъзможно от финансова гледна точка. Предполагам, че държавата не е била глуха. Такава помощ трябва да получат и други отбори с достатъчно привърженици. Не се събрахме с министъра, за да се снимаме. Министърът пое ангажимент да помогне и с НАП. Нашето желание е само да се построи козирка. С привържениците, които са ни основен спонсор, с Palms Bet – всички вървим към изчистване на задълженията. Има хиляди безсмислени проблеми, които се решават. Дайте да помислим и за футбола. Парите са съвсем символични, сравнени с разходите за ненужни неща.

Повече няма да търсим излишни кампании да правим. Казали сме основните проблеми на министъра. Той пое ангажимент да говори с НАП, за да се направи споразумение, което клубът да може да си го позволи. Да помогне в разговорите. Най-важният проблем е козирката, която също се намира на територията на София. Никой няма да си вземе козирката вкъщи. Имам желание по-бързо да се случат нещата. 15 хиляди онзи ден щяха да са мокри, ако беше заваляло. Но това за тях явно не е важно ,а да вървят ПР кампаниите, колкото да се снимаме там“, заяви Стоилов.

„ЦСКА заслужават уважението, че след завръщането в елита показват доста добри игри. Имат стабилен отбор. Стана по-силен с привличането на опитните играчи. Започнаха отлично. Чака ни тежък мач. Надявам се моят отбор да не се разконцентрира с постоянните проблеми, които изкуствено се създават на нашия клуб. Ако играем на максимума на нашите възможности, няма да зависи много от съперника.

Нормално е отборът да е малко пренавит. Нормално е да имаме и трудни моменти с оглед негативизма в последните години. Опитваме с добра игра и добри резултати да излезем от положението. Имаме краткотрайни наченки. Задължени сме да продължим да развиваме игровия стил и облик. Радвам се на сгъстената програма. Можем да направим ротации. Ще търсим винаги положителен резултат. Добра седмица ни предстои – 3 мача за седмица. Колкото повече мачове, толкова по-добре. Имаме основата, трябва да се развиваме като динамика и стил.

Михайлович е добре. Няма да има проблем да участва в мача“, завърши наставникът на Левски.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук