На това му казвам прекрасен футболен ден. И с огромен кеф продължавам участието си в кампанията „Левски е вечен“ с дарение от 19.14 лв. за всяко мнение по темата с любимия отбор. Остава да прикача и снимката, като банката обработи плащането.И така. Днешният мач с Локо Пловдив има три измерения. Първото е свързаното с кампанията „Левски е вечен“.

Днес един приятел попита на стадиона: „А какво трябва да правим в тази кампания?“ Точно това, което направихме. Да отидем на стадиона. Ще видим цифрите в понеделник, но съм сигурен, че клубът е направил сигурно около 200 000 лева от днешния мач. Със сигурност от началото на кампанията феновете са внесли поне двойно на месечната вноска на спонсора. Феновете са наистина основният спонсор, каквато е целта на „Левски е вечен“. Време е да си повярваме! Особено след юбилея винаги съм се чудил защо левскарите имаме съмнения в силите си. Вижте колко малко е необходимо. Второто измерение е футболното преживяване. Макар че мачът не беше с някакво велико качество, това е от онези дни, които подпалват страстта към футбола, дори да е изгаснала. Това е смисълът на всичко – да отидеш на стадиона, да се чувстваш съмишленик с тези наоколо и тези долу на терена. Колко по-емоционални неща можеха да ви се случат днес? Помислете за това следващия път, когато Левски играе. Особено у дома.Третото е футболният аспект. След червения картон имаше малко футбол, но пък цялостният заряд беше на ниво. Дори само заради гола и играта на Филип Кръстев си струваше човек да е на „Герена“.

LEVSKI.BG

Както каза един приятел, „Този Гуардиола какво се мъчи с Фил Фодън като има Филип Кръстев?“ Кръстев е най-добрият играч в българската лига. Нали се сещате колко стотици играчи са отишли в кошчето, а той е един от селектираните от Сити. Също така нали няма съмнения, че ако не беше треньор Стоилов, той никога нямаше да дойде в Левски. Развитието на един играч, на един отбор – това е смисълът, когато някой като Кръстев се докосне до професионализма. А е най-добрият в лигата, защото нито един от другите сега няма да помирише Ман Сити. За останалите какво да кажа? Бразилците са добри, малко трябва да свикнат с европейския футбол и ще са още по-високо ниво. Това е работа на Мъри. Много ми хареса Сонко – не си спомням негов фаул, страшно много първи топки отне, изнася уверено. Интересна е ситуацията при гола за Локо. Мъри каза след мача, че са имали зонова защита при корнера. При това положение с топка на вратарското поле и то в центъра, кой точно е виновен? Вратарят, някой от защитниците или и двамата? Може би най-голяма е отговорността на Сонко, но поне за мен е трудно да преценя.

Колко е израснал отборът? За мен сравнителната единица е Анди Краев. Той беше най-добрият играч есента, а сега не е от най-добрите със сигурност.Победата днес беше важна в много аспекти, но за мен готиното през пролетта ще е всеки мач на Левски сам по себе си, защото ще можем да гледам израстването на отбора.Всъщност това е идеята на „Левски е вечен“. Усещате ли, че може да сте част от този важен момент? Аз поне го усещам с всички дребни неща – всеки билет, мач на стадиона и дори да напиша нещо по въпросa тук. ЛевскиЕВечен!

ПС. Да не забравя. Локо Пловдив са уникално готини пичове. Кефя се и че ръкопляскахме на Митко Илиев, когато го смениха. Добрите футболисти заслужават уважение, което на „Герена“ винаги се получава. Ще се радвам да го видя със синия екип.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук