Определено ми хареса играта и още повече ми харесват интервютата на Мъри след мачовете, в които недоволства. Просто толкова са се занижили нашите критерии спрямо левскарските, че не е истина. Иначе Филип Кръстев, Уелтън, Цунами – супер. Да не говорим, че защитата вече има солиден вид – високи и здрави играчи, които имат и бързина. Бързината е ключът и тя е причина Ради Цонев да е резерва.

Също така ми се струва, че играчи, които бяха ключови есента, ще започнат да се губят. Анди Краев например се губи, Билал Бари. Вдигне ли се класата, започва да се изисква повече и според мен в момента се намираме в такъв етап.При всички случаи имаме шансове за третото място, но ми се струва и че смятани за по-силни отбори от нас като Лудогорец и ЦСКА – София ще берат сериозни ядове. Но нека не се изхвърляме.Ако ви направи впечатление – Мъри за втори път тази седмица говори за дълговете и тези, които са управлявали клуба безхаберно. Той си прави миникампания в кампанията „Левски е вечен“. И като се има предвид авторитета и доверието, с които се ползва сред левскарите, време е ръководните фактори, от които зависи осветляването на истината в момента (Сираков, Иво Ивков) да не се ослушват много, защото върху тях ще се прехвърли силен натиск. А и може да има лош ефект върху кампанията. Днес тонът в Левски се задава от Мъри, това е положението! И няма изгледи скоро това да се промени. Той е знамето и надеждата на левскарите.

И сега Карачанаков. Да ви кажа има нещо символистично в направеното от него. Едно време още на табелата „София“ отборите се плашеха и „Герена“ беше наричан Долината на глинените гърнета. До 90-те години бяхме губили само 6 мача за първенство у дома, колкото последните години губим всеки сезон. Изявата на този селяндур е някакъв апогей на случилото се в последните години, когато тотално загубихме репутацията на „Герена“. Но пък всеки край идва с някакъв фарс и приемам бягството на този към тунела, а оттам и с такси в неизвестна посока, като сигнал за някакъв край. Нахлуването на терена, което иначе не е окей, пък за мен е символът на това левскарите да застанат зад своя клуб. „Герена“ пак трябва да стане Долината на глинените гърнета, това е. Второто важно нещо около проявата е демонстрацията на футболистa от чалготеките. Абе, сульо, колко ти е акъла в приятелски мач да си толкова превъзбуден? Къде си в националния отбор, в големите мачове, в европейските турнири? Кой точно мач изигра в кариерата си и го запомнихме? Представяте ли си: Карачанков най-вероятно ще бъде запомнен, че след гол в контрола е търчал като обезумял около терена, преди да го погнат феновете!И това важи като стандарт за нашите футболисти. Сега имаме отбор, в който млади играчи имат шанса да се развиват, да правят нещо за себе си под ръководството на топ треньор. Ако те не разберат това, значи са безнадеждни. Това и по повод някакво момче, което избягало в ЦСКА 48 и други такива, дето били готови да го последват. Ами прав им път! Като нямат акъл за пет пари. Дано не произвеждаме Карачанаковци със стойки в… контроли.

Мъри с идването си каза, че затваря чалготеката. Ето това има предвид. Ами как няма да има чалготека – играчи с ненормално големи заплати за качествата си, треньори, които не им дреме особено, защото шефовете около тях се надпреварват да крадат на дребно и едро. Ето това беше Левски доскоро. Не спирайте да подкрепяте Левски! Звучи изтъркано, ама точно в този момент си струва!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук