Днес четох едно интервю с Гонзо, дадено на „Код Спорт“. Казва, че първи ще си подаде оставката, ако Боби Михайлов загуби конгреса. Казва го по повод предизборните страсти, но след като е обяснил, че в крайна сметка приема работата си като за федерацията, както я е приемал като за Левски, Локо Пловдив или Черно море.Защо обаче да я подава? В крайна сметка значи ли, че всички, които работят във федерацията са лоши, само защото шеф им е Боби Михайлов? Особено ако работят от 2-3 месеца.

Всъщност това би било пагубното за Бербатов. Да спечели конгреса и да се заема с някаква масова чистка (макар че има много хора, които да бъдат подменени). Да стане не промяна, а подмяна. Българският футбол има нужда от идеи – как да се финансира професионалният футбол, как да се развие аматьорският, за да бъде инкубатор на таланти, как тези таланти да се развият. Последното, от което има нужда, е да сменя някой като Гонзо. Освен ако не върши работа. Ако Гонзо е проблемът на българския футбол, Бербатов да го маха. Но тъй като виждам тук там какви мнения битуват, очаквам типично българското – да махнем „врагове“ и да сложим наши.И в тази връзка ще споделя, че днес писах за Сеп Хербергер, докато работя върху Мондиал 1954. Хербергер води Германия преди войната и след нея. Бил е член на Националсоциалистическата партия. След войната има комисия по денацификацията и тя го класифицира като Mitlaüfer, т.е. бил е член, но не е участвал в нищо. Интересувал го е футбола и нищо извън футбола. А в интерес на истината Хербергер използва влиянието си, за да спаси докато може почти целия национален отбор от заминаване на фронта.След тази комисия осъзнават, че няма по-подготвен от него и го слагат за треньор на националния отбор през 1949 г. След 5 години ги прави световни шампиони, а мнозина твърдят, че от този успех тръгва и германското икономическо чудо, защото немците придобиват нова гордост и самочувствие.Естествено затова Германия си е Германия, а ние сме една безкрайна кочина.

Та ще ми бъде интересно Бербатов да спечели, за да видим дали се е възвисил над кочината или свитата му ще го дърпа обратно в нея. Щото Гонзо си е Гонзо. Определено се интересува основно от футбола и от малко неща извън него. А що се отнася до качествата му – беше оплют от мнозина, направи със сигурност много грешки, но видяхме че ги правят и тези, които бяха участници в плюнките по него. Левски си е сложна работа и само времето е съдник. Доста вода трябва да изтече, за да може да се даде точна оценка на някого. Другото са просто страсти.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук