Наставникът на Левски – Станимир Стоилов – сподели мнението си за равенството с Динамо Киев.

„Много полезна контрола срещу доста сериозен отбор. Стараехме се да противодействаме по най-добрия начин. Все още ни висят проблемите с последното подаване и последния удар. Имахме моменти и през двете полувремена, които не успяхме да завършим по най-добрия начин. Като динамика, като желание общо-взето съм доволен. Искам по-голяма увереност и по-голямо самочувствие в контрола на топката именно срещу такива противници. Искам да се научим да се надиграваме с такива противници, а не да ги надхитряме. На моменти се надигравахме, на моменти ги надхитряхме. Имахме ситуации, които трябваше да реализираме. С оглед на младостта на състава, много полезна проверка. Резултатът не е толкова важен.

Можем да работим, да даваме увереност и да тренираме повече отколкото трябва. Да даваме увереност на нападателите. На този етап трябва да се подобряваме. Виждаме интереса към младите и към отбора. Да благодарим и на хората, които продължават да купуват билетите. Желанието, което играчите показаха, също е достойно. Привърженици и отбор вървим в добра посока. Надявам се ние да се раздаваме и да радваме привържениците с добри игри, а те да ни помагат както досега. Още веднъж им благодаря.

Сундберг е играч с опит, с увереност. Той има една тренировка с отбора. Все още ни бягат общите идеи за игра с отбора, но ще работим, имаме малко време до началото на първенството – да намерим оптималния вариант в защита. Мисля, че в линията на защитата, на централните защитници, изглеждаме доста по-добре.

Кордоба имаше главоболие. После не успя до мача да му мине. Решихме да не рискуваме.

Трябва да работим, за да се надиграваме с такива отбори. Критерият, който Левски трябва да търси е именно такива отбори и мачове. Тук се вижда всичко, на терена нищо не можеш да скриеш. Много пъти съм критичен към моите играчи и в тренировъчния процес, в изисквания. Искам от тях все повече и повече. Когато излезем тук, нищо не можеш да скриеш. На всички е ясно кой как се е представил.

Докато съм аз треньор, нямам намерение да търсим вратари отвън. Затова вратарите ще са капитани, тъй като който и да е, ще е наш юноша. Това ми е решението.

Искаме да развием игровия стил и начин на игра. Това ни е важно на нас. Да продължаваме да работим. Не правя вече кой знае какви промени“, коментира Стоилов.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук