Наставникът Станимир Стоилов остана доволен от равенството 2:2 срещу словенския „Марибор“.  

„Общо взето една добра проверка, имаше нужната агресия и нужното желание. Контролът на топката също не беше лош. Имахме и добри моменти. Нямам голямо разочарование с оглед на амбицията, с която игра отборът. Да, имаше индивидуални грешки, след които получихме и головете, но пътят на един такъв млад отбор е през грешките, през загубите, за да върви нагоре. Имахме и положения, за да отбележим. По-големите ни проблеми в днешния ни мач са в увереността в завършващите подавания, последния и предпоследния пас. Това идва с времето, с работа и с индивидуалната класа“, коментира Стоилов.

„По принцип избягвам индивидуалните оценки. Най-важното е, че и Филип Кръстев и Велтон играха с желание. Трябва да спазват това, което искам от тях. От там нататък индивидуалните оценки ще ги даваме след известен период от време. И двамата имат качества, от тях ще зависи и от нас как ще ги използваме по най-добрия начин“, продължи той. 

„Липса на алтернатива бяха ротациите. Имахме идея Келиан да играе едно полувреме. Имаше травма. Не е в добро кондиционно състояние. С оглед, че нямаме друг централен освен юношите ни, се наложи Драган да играе в тази позиция. Общо взето смятам, че градим млад отбор, който ще му трябва работа и увереност. Не казвам време, винаги трябва и време. Няма да търсим оправданията, трябва всеки ден да се подобряваме. Щом успява един такъв млад отбор да се противопоставя на „Марибор“, значи може и в нашето първенство. На този етап съм доволен от Асен Митков. Ще получават повечето млади играчи шансове. Ще правим и ротации. Всеки ще си заслужи мястото на терена. Ако повече играчи се представят добре, ще правим въртележка на всяка позиция. В главата ми се въртя една мисъл, че като треньор не желая да взимам вратари от друга лига, само от школата. Ако не можеш да си произведем вратари, значи нещо не е както трябва с мен като треньор и с целия клуб. Моето желание е, докато съм фактор в „Левски“, вратарите да бъдат само от школата. Те ще бъдат капитаните на този етап, да няма гадаения. Щом е юноша на „Левски“, той заслужава да носи лентата. На този етап капитанът ще е само вратар, да – независимо дали ще е Ники Михайлов или не“, каза още наставникът на „сините“.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук