Втора контрола, второ равенство 1:1, този път срещу чешки отбор, борещ се за своето оцеляване в първенството. Определено владеехме топката много повече от противника и се опитвахме да контролираме играта, но така и не създавахме достатъчно голови положения. А владеенето на топката вече не е от толкова голямо значение във футбола, а дали успяваш да организираш и завършваш успешно атаките си.

levski.bg

Бари реализира след груба грешка в тяхната защита и веднъж нацели страничната греда при една от малкото създадени голови ситуации. През останалото време беше с доста колебливи изяви. Но поне изглежда е коригирал мерника си, тъй като нацели греда и в първата контрола и още на 2-3 пъти стреля в рамката на вратата.

При всеки свой опит за атака чехите създаваха опасност и въпреки че доста по-малко притежаваха топката от нас, имаха по-чисти положения за гол. Кордоба определено носи вина за тяхното попадение, а и в още 2-3 ситуации беше несигурен.

За похвала отново са малко играчи, като начело са пак Асен Митков и Пламен Андреев. Анди и Ради също имаха добри моменти. Хубаво беше включването и на Патрик второто полувреме и то най-накрая на неговата позиция като атакуващ халф, а не да бъде мъчен по бековете.

levski.bg

Дебют на Келиан, който не може да бъде отличен с нещо положително, но той разбира се не е готов за игра. Цунами от своя страна може да получи висока оценка особено за много добрите си центрирания и участия в разиграването на топката. Определено може да бъде доста полезен в атака на пръв поглед, за разлика от другия ни бек Драган, който така и не успява да създаде голово положение, въпреки че опитва поне по 10 пъти на мач. Проблем за сега обаче изглежда играта във фаза защита за Цунами. Играе добре във въздуха, но често изостава в покриването на зоната си. Тук пък предимство има Гури, който и покрива много по-голям периметър от терена, но пък са му слабост центриранията.

Следва кратка почивка за играчите, след което започва втората част от подготовката, когато се надяваме да бъдат подобрени действията в атака и защита и да бъдем напълно подготвени за началото на битките в първенството и за Купата.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук