Иво Ивков: Нямаше нещо, което не ми хареса на срещата (ВИДЕО)

Изпълнителният директор на „ПФК Левски“ Ивайло Ивков говори пред медиите след края на срещата с новия министър на спорта Радостин Василев. В разговорите участваха още мажоритарният собственик Наско Сираков и старши треньорът Станимир Стоилов.

„Срещата премина много позитивно. Бяхме откровени. Хубавото е, че почти на 100% се припокриваме с новото ръководство на Министерството на младежта и спорта за развитието на спорта. Новият министър е решен да помогне на българския спорт с ясни правила. Искаме Левски да може да разчита на държавата, като на майка, а не като на мащеха. Срещата бе изключително полезна. Много важно е как ще протекат отношенията ни за в бъдеще“.

„Разисквахме всякакви теми. Говорихме и как футболните клубове да не бъдат третирани като предприятия, които бълват продукция и печелят – със същите данъчни ставки. Запознахме го с текущото състояние на Левски. Той, като член на Министерски съвет, може да лобира за всички клубове с ясни правила и те да разчитат на държавната помощ. Той сподели, че иска футболът и спортът да станат държавна политика. Говорихме за стадион „Георги Аспарухов“. Казали сме какви са нуждите ни и какви са възможностите ни. Не сме искали пряка помощ. Вярвам, че той ще направи преценка как държавата ще се намеси, тъй като това е държавна собственост“.

„Искаме ясни правила. Левски сам ще излезе от ситуацията, в която се намира. Не сме искали пряка помощ. Говорихме за инвестиция от страна на държавата в инфраструктурите. Това бе принципен разговор, опознавателна среща. Левски показа уважение към институциите“. 

„Вярвам, че не емоциите трябва да ни водят, а това, което се вижда и се случва. Нямаше нещо, което не ми хареса на срещата. Очаквам инвестиция на държавата в рамките на възможното, разумното и без да се ощетяват други“. 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук