Стоилов: Имах колебания, че през седмицата не можехме да тренираме нормално (ВИДЕО)

Наставникът на Левски Станимир Стоилов даде пресконференция преди двубоя на отбора в Първа лига. Той говори пред медиите преди утрешното гостуване на „сините“ на Берое.

„Надявам се да имаме бойно настроение. Ще се опитаме максимално да настроим футболистите в това, което ни предстои. Надявам се да проявят професионализъм и неделя след мача могат да мислят за почивка“, каза той.

„Нямам колебания за състава. Имах колебания, че през седмицата не можехме да тренираме нормално заради метеорологичните условия. Наложи се да тренираме на изкуствения терен, което не е желателно, но не можем да се готвим за мача. Ясно е за отсъстващите играчи, пляс Краев, плюс Миланов. Другите на този етап са здрави“.

„Аз смятам, че Берое има добри играчи. Може би клубът с най-много играчи. Затова понякога радеват силни и слаби мачове. При последния им мач теренът не бе в добро състояние и това им попречи да играе по-добре. Берое е стабилен клуб, с добра публика, като е създал добри условия за футбол“.

„Ние обръщаме на всички наши противници внимание. Надявам се утре нашите защитници с колективните си действия да се справим и да можем да разгърнем нашия потенциал. Не ме интересува толкова много как ще играе Берое, повече ме интересув как ще играем ние“, каза Стоилов, запитан за това дали ще обърне повече внимание върху опазването на Мартин Камбуров.

„Почти винаги съм искал да играем атакуващ футбол, да контролираме топката. При такава игра рискуваме като оставяме пространства отзад. Моят отбор трябва да се поучи с тези проблеми. Трябва да заострим вниманието на нашите играчи върху скоростната игра на Берое, но и ние имаме достатъчно скоростни играчи, които могат да отговорят на този стил. Нашият ангажимент е да представяме добре Левски. Ние редуваме добри и посредствени мачове. Може да има лъкатушения в резултата, което често разултатът се къса  като играем добре, но не и в играта ни. Футболистите също са задължени да дадат най-доброто от себе си. Трябва да играем на високо ниво. Имаме силен съперник, който винаги играе силно вкъщи. Има всички предпоставки да видим един добър мач“.

„Надявам се всичко да е наред. Засега сме предвидили да вземе участие в мача, но ако му се появят пак болките, това ще се промени. Засега сме оптимисти, че ще вземе участие в срещата“, каза Мъри за Хосе Кордоба.

„Победа винаги е добре дошла за Левски с оглед на лъкатушенето ни през годината. Трябва да хвърлим много усилия, защото Берое също ще иска много да победи. Трябва във всеки мач да изпълняваме задачите, които сме се поставили. Най-важното е добрият облик на отбора да не се нарушава“.

Той коментира и казуса с дълговете на клуба към бившия треньор Петър Хубчев: „Факт е, че сме загубили делата. Аз не мога точно да взема решениие. Този проблем трябваше да бъде решен много преди да се загубят делата. Директорите са тук по тази задача, да не допускат такива казуси. В крайна сметка нашата отговорност е да не допускаме грешки на гърба на Левски. Аз преди като гледах всеки един се занимаваше с едно, друг с друго, трети с трето. Както казах преди няколко дни, Левски е полумъртъв финансово и полужив игрово. Нашата задача, на мен, на Иво Ивков е точно такава – да решаваме такива казуси“.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук