XVI-ият кръг на Първа лига изправя един срещу друг отборите на Арда и Левски на градския стадион в Кърджали. Двата отбора заемат близки места в класирането преди този мач, като разликата е само една точка.

Любопитен факт е, че „столетниците“ нямат победа над днешния си противник в последните три сблъсък помежду им. Сега възпитаниците на Станимир Стоилов, които показват видимо израстване под ръководството му, ще опитат да спрат тази негативна тенденция.

В състава на „сините“, проблемите с контузени играчи не са никак малко. Двубоят пропускат Драган Михайлович, Георги Миланов и Мартин Петков. Така Станимир Стоилов бе принуден да оголи един от отборите в школата заради проблемите с Георги Миланов и Драган Михайлович. Той гласува доверие на Асен Митков и Антоан Стоянов. Младоците до този момент оставиха отлични впечатления с изявите си в контролите, които бяха изиграни в паузите за националните отбори. Митков дебютира в Първа лига при победата над Черно море в последния кръг на миналото първенство, а през този сезон бе ползван в турнира за Купата. Антоан Стоянов пък влезе като резерва срещу Царско село при победата с 3:1 в началото на сезона.

Защитният вал на Левски ще оформят Иван Горанов, който ще играе на левия фланг на отбраната, а вдясно Стоилов ще гласува доверие на Галчев. В сърцето на ариегарда ще си партнират Гьоко Зайков и Хосе кордоба. В халфовата линия ще оперират Радослав Цонев, Андриан Краев и Борислав Цонев. На левия фланг на нападението традиционно ще бъде заложено на Здравко Димитровмм а на десния Стоилов ще заложи на Марин Петков. На вчерашната пресконференция Мъри заяви, че Петков е готов да се изправи срещу всеки съперник в Първа лига и да се справи по един отличен начин. Атаката на Левски ще бъде водена от Билал Бари.

ВЕРОЯТЕН СЪСТАВ НА ЛЕВСКИ: Михайлов, Горанов, Зайков, Кордоба, Галчев, Р. Цонев, Краев, Димитров, Б. Цонев, Марин Петков, Бари

Резерви: Андреев, Шелис, Александров, Костадинов, Найденов, Митков, Стоянов

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук