Иво Ивков внесе яснота по споразуменията с Хубчев, Насиру Мохамед и Славчев (ВИДЕО)

Адвокат Иво Ивков даде обширна пресконференция, на която разясни за споразуменията с Петър Хубчев, Симеон Славчев и Насиру Мохамед

Три са случаите, които се открояваха. Имаме вече подписано споразумение с Петър Хубчев и неговия екип. Вече е платена първата вноска, там сумата е притеснителна и е разсрочена за следващите шест месеца. Бях попитан дали някога ще подписвам неизгодни за клуба споразумения – ето, подписах първото, но то бе неизбежно. С този казус не бяха постигнати договорености за никакви отстъпки. Сумата, която остава след първоначалните плащания е около 800 000 лева. 

Вторият голям случай е футболист, който не влиза в плановете на спортно-техническия щаб и Станимир Стоилов. С неговото идване Симеон Славчев имаше договор за година и половина. След проведени разговори и отстъпки от страна на футболиста постигнахме споразумение. Задължихме се за изплатим само заплатите за тази година и около 12 500 евро компенсация. Постигнахме добро решение на този казус. Бях специално помолен и от г-н Боримиров да изкажа благодарности на Славчев. 

Третият случай, който се споменава е на Насиру Мохамед. Има решение от ФИФА за 395 000 евро. Започваме своевременно преговори и в същото време ще направим така, че сумата да не е дължима до края на годината, за да не влияе на лиценза на клуба. Вярваме, че и там ще можем да постигнем споразумение“, разкри Ивков.  

„Не съм в никаква комуникация с Петър Хубчев и екипа му. Там преговорите са водени с нашите партньори от Палмс Бет. Изключително съм разочарован от това. Не сме имали такъв случай през всички години, в които съм работил в Левски. Допуснаха се много грешки и от клуба. Ситуацията е такава. В крайна сметка може да се лишим от основни наши футболисти, ако се наложи срещу добра или не толкова добра цена“, каза още изпълнителният директор на „сините“.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук