Стоилов: Ще се постараем до Нова година да имаме достатъчно футболисти за подготовката (ВИДЕО)

Старши треньорът на Левски Станимир Стоилов обяви преди сблъсъка със Славия, че „белите“ са един от най-бързо развиващите се отбори в българския футбол, но „сините“ ще се опитат да покажат кой е по-успешен в исторически план.
Славия спечели четири от последните си пет мача срещу Левски, а двата отбора се срещат отново в събота от 17:30.
„В интерес на истината, Славия има изключително силно и положително представяне през тази година. Спечелиха много мачове, вървят уверено в първенството и направиха голям скок в развитието си. Заслужават уважение. От нашия отбор обаче зависи как ще се представят утре те и как ще завърши мачът“, заяви Стоилов на пресконференция преди кръга.

„За качество на играта на „Тича“ (в предния кръг срещу Черно море) не мога да виня футболистите, защото теренът бе неприятен. Там за стил на игра не можем да говорим. Сега е различно. Трябва да бъдем дисциплинирани и да създадем плътност между линиите, за да не допускаме разколебаване. Не гледаме на този мач като такъв на чужд терен, а като домакински.

„Левски трябва да има надмощие в целия мач. Ще опитаме да създадем проблеми на един от най-проспериращите отбори в България в последните няколко години. Факт е, че Славия има предимство срещу нас в последните години, но това ще ни мотивира още повече. Искаме да им припомним, че в исторически план Левски винаги е бил с повече победи. Дано заличим негативната серия“.

Вчера Левски привлече защитника Ноа Сонко Сундберг с договор за 2.5 години, който ще влезе в сила от 1 януари. Стоилов каза, че се надява до тази датата да си е осигурил нужните футболисти за пролетния дял от шампионата.

„Селекцията се прави с времето. От дълги години не се бе случвало да се представят толкова рано нови футболисти, но това не е гаранция за качество. Ще се постараем до Нова година да имаме достатъчно футболисти за подготовката. Това обаче зависи от бюджета, тъй като се стараем да влизаме в ниски за европейските стандарти параметри“, каза още той.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук