На 23.10.2021г. българският шампион БКХУ Левски започва борбата за титлата на Международният турнир Балканска баскетболна Лига по баскетбол на колички.

Идеята за турнира има начало през 2019г. когато треньорът на БКХУ Левски Владимир Искров стартира инициатива за организиране на турнир на отбори от балканите. В помощ на идеята се включва и един от радетелите за Баскетбол на колички в Сърбия, проф. Марко Александров и от университета в Ниш. Балканска Баскетболна Лига по баскетбол на колички е създадена през 2021г., а в нея се включват дългогодишните партньори на българският Баскетбол на колички ККК Биелина от Босна и Херцеговина, ККК Найс от Сърбия както и новите съратници и партньори от ККОСИ Парамаонт, Черна Гора.

Организаторите и партньорите се стремят да направят регулярен турнирът всяка година, а кръговете на тазгодишната лига започват в Биелина (Босна и Херцеговина), Подгорица(Черна гора), Ниш (Сърбия)  и финален кръг в София, където ще се вдигне трофея. За да подсили своя състав към БКХУ Левски ще се присъединят трима сърби, както и националните състезатели от Черно Море Тича и София-Балкан – Мартин Иванов и Григор Иванов. Отборът на БКХУ Левски започва и свое съвместно партньорство с  Деспод (Белград) и неговият президент Никола Дурдевич. Преди турнирът отборът на БКХУ Левски отново дава силна заявка за нова купа, с която да зарадва привържениците.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук