Новият изпълнителен директор на Левски Ивайло Ивков заяви в предаването „Арена спорт“ по БНТ, че очаква клубът да е финансово стабилизиран до две години и половина.

„Не ми е чужда обстановката на „Герена“. Макар и нецялостно, имам поглед върху кухнята на Левски и в най-тежките ситуации за клуба съм бил винаги на разположение. При всички положения аз възнамерявам след две години – две години и половина, ако клубът е финансово стабилизиран, да подам оставка от поста изпълнителен директор. Това възнамерявам да направя като видя Левски жизненосбособен и стъпил на краката си. Нормално е това да стане най-късно до две години и половина. Ако клубът фалира, тогава ще остана докрай. През годините клубът е натрупал доста задължения и текущият ни бюджет е доста сериозен, благодарение на генералния ни спонсор. Левски винаги трябва да търси нови партньори. Тази история с бащиците, които идва и двата по 20 милиона, трябва да я забравим. Не искам Левски да е зависим от един човек или от една компания“, започна Ивков.

Изпълнителният директор на „сините“ сподели, че 26-краните шампиони ще направят всичко възможно да спечелят обратно доверието на привържениците, защото те са основния капитал на клуба.

„Нещата са комплексни. Трябва с новия екип паралелно да започнем да работим във всеки един аспект. Повишаване на приходната част само с лозонги няма да стане. Най-много приходи клубът получава от многобройните си привърженици. Това е нашият голем потенция, с който трябва да привлечем бъдещи рекламодатели и партньори във всякакъв вид събития. Ние трябва бързо да спечелим доверието на привържениците, защото те изстрадаха много, а ние искаме много от тях. Те са нашият най-основен капитал. Следващата седмица ще обявим дарителска кампания и кампания за членски карти. Клубът оцелява именно заради привържениците си. Чрез нашите привърженици ще дойдат финансови резултати за оздравяване на бюджета и увеличаване на приходната част“, добави Иво Ивков.

Той коментира и делата, които се водят срещу Левски от Петър Хубчев и бивши играчи на тима.

„Всички дела за важни за Левски в момента. Казусът с Петър Хубчев бе да разсрочим, за да имаме глъдка въздух, тъй като не сме му изплатили заплатите, които му се полагат по договор. В преговори сме с Хубчев, нашите партньори водят преговори с него поради насложено недоверие между двете страни. Там казусът вече не е юридически, загубихме делата, които се водеха срещу Левски и дължим немалка за нашите страндарти сума. Тепърва ни предстои да губим дела. Обръщам се към всичките ни кредитори да ни дадат глъдка въздух. Нито едно задължение не е забравено, просто Левски в момента все още е в много трудно финансово положение“, каза още Ивков.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук