Екипът на Gerena.bg реши да запознае своите читатели с историята на баскетболния отбор на Левски за хора с увреждания. Пръв пред „синята“ медия на България реши да говори крилото на „сините“ Петко Сталинчев, който разказа повече подробности за учредяването на отбора и за мотивацията на състезателите. Сталинчев говори още за целите пред отбора и за радостта от шампионската титла през тази година.

След него пред Gerena.bg говори и капитанът на националния отбор на България по баскетбол за хора с увреждания Николай Ваклинов. Той сподели пред нашата камера, какво е усещането да бъдеш част от националната гарнитура. Ваклинов говори за отговорността и за честта, както и за гласуваното му доверие. Баскетболистът обяви, че атмосферата в тима е на едно изключително високо ниво. Отборът е като едно огромно семейство. Той обяви, че всеки човек в неравностойно положение може да се присъедини към голямото семейство на БКХУ Левски. Това може да се случи всеки вторник на националния стадион „Васил Левски“, където те провеждат своите тренировки. Ваклинов призова всички хора да спортуват, тъй като спортът се явява като една истинска рехабилитация за тялото. Гладът за победите е основна и водеща мотивация за него и за всички в отбора.

Вижте повече подробности във видеото.

Призоваваме нашите читатели, които имат възможност, да помогнат на клуба с превръщането на автобуса в специализиран като дарят тук.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук